Lenovo ProjectTango
Stiri,  Telefoane Mobile

Lenovo va dezvolta primul telefon Google Project Tango

Lenovo ProjectTango

In cadrul CES 2016, Lenovo a anuntat dezvoltarea primului dispozitiv mobil de larg consum integrat cu Project Tango in colaborare cu Google.Noul smartphone, cu un procesor Qualcomm Snapdragon, va fi disponibil incepand cu vara anului 2016 si va transforma ecranul intr-o fereastra magica ce poate suprapune informatii si obiecte digitale in lumea reala. Lenovo, Google si Qualcomm Technologies lucreaza indeaproape pentru a optimiza componentele software si hardware, asigurandu-se astfel ca utilizatorii valorifica pe deplin platforma Project Tango.

Project Tango este o platforma tehnologica dezvoltata de Google care utilizeaza un sistem optic computerizat avansat, detectare in adancime si a miscarii pentru a crea experiente 3D pe ecran, permitand astfel utilizatorilor sa-si exploreze mediile ambiante fizice prin intermediul dispozitivului. Acesta imbina componente software si hardware specializate care ii permit sa reactioneze la fiecare miscare a utilizatorului, spre exemplu cand acesta face un pas in fata, in spate sau se apleaca dintr-o parte in alta. Dezvoltatorii de aplicatii va pot transforma casa intr-un joc virtual sau pot crea o fereastra magica ce deschide medii virtuale si amplificate. Dispozitivele integrate cu Project Tango pot recunoaste locuri in care au mai fost, precum sufrageria, biroul dumneavoastra sau spatii publice. Spre deosebire de GPS, sistemul de detectare a miscarii Project Tango functioneaza si in spatiile interioare, permitandu-le utilizatorilor sa navigheze cu precizie intr-un mall sau chiar sa gaseasca un obiect anume in magazinele unde astfel de informatii sunt disponibile. Cu ajutorul senzorului prevazut, dispozitivele Project Tango pot capta dimensiunile 3D ale incaperii, oferind masuratori care pot fi utilizate atunci cand doriti sa cumparati mobila sau decoratiuni.

De asemenea, ca parte a acestui parteneriat, Lenovo invita dezvoltatorii de aplicatii sa contribuie la extinderea ecosistemului de aplicatii Project Tango, aflat intr-o faza incipienta. Capabilitatile tehnologice avansate oferite de Project Tango le permit dezvoltatorilor sa creeze aplicatii care nu au fost posibile pana acum. Incepand de astazi, dezvoltatorii isi pot inregistra propunerile lor de aplicatii Project Tango accesand https://www.google.com/atap/project-tango/app-incubator, beneficiind astfel de sansa de a-si avea propria aplicatie inclusa pe viitorul smartphone Lenovo. Perioada de inregistrare se incheie pe 15 februarie 2016.