Stiri

Google nu vrea sa repare un bug din Android WebView

KNzaw

Recent a fost descoperit un glitch, un bug sau o problema care afecteaza 1 miliard de smartphone-uri ce ruleaza Android prin care virusi sau malware poate intra nestingheriti fara nici o problema si strica device-ul la nivel software, fura date importante ale utilizatorului si alte situatii ce tin de securitatea unui terminal mobil.

Este vorba despre un bug in aplicatia Android WebView prin care aplicatiile nu au nevoie de un browser de internet pentru a afisa pagini de internet. Acest lucru favorizeaza accesul nedorit in smartphone si ajuta la furtul de indentitate. Inevitabil seful de la Google responsabil cu securitatea din sistemul Android, Adrian Ludwig, a fost contactat de presa si a declarat ca nu se vor deranja in identificarea bug-ului si repararea lui deoarece acest lucru implica foarte mult timp si munca ce poate fi evitat pana la urma cu usurinta utilizand alte aplicatii decat cea default pentru navigarea pe internet. Sunt peste 5 miliarde de linii de cod care trebuiesc analizate, iar acest aspect e unul foarte lung si costisitor. Mai exact, acest bug afecteaza toate versiunile de Android cu versiune sub 4.4, iar rezolvarea ar fi utilizarea Firefox sau Chrome pentru navigarea pe internet care au alti algoritmi de afisare a paginilor web. Firefox poate rula pe Android cu versiune minim 2.3, iar Chrome minim 4.0. Deci mai toate versiunile de Android sunt acoperite si exista posibilitatea de a evita acest bug.

Sfatul meu pentru toti care folositi smartphone sau tableta cu Android sa folositi Chrome-ul pentru navigarea pe internet si sa nu mai folositi browser-ul integrat pentru a nu avea neplaceri cu virusi.