Hardware,  Telefoane Mobile

Proiectul Ara va fi prezentat la MWC 2015

project-ara-modular-phone-640x0

Proiectul Ara reprezinta imaginatia celor de la Google in ceea ce priveste smartphone-ul ideal. Mai exact, un smartphone customizabil de asa natura incat clientul poate ajunge sa-si faca upgrade propriului telefon in timp precum o face la un PC.

Telefonul nu poate fi decat modular in acest caz, fiecare componenta fiind individuala si formeaza un tot unitar in momentul conectarii de ansamblul principal. Aceste mici module reprezentand fie camera, fie ecranul ori bateria nu sunt produse de firme mari precum Samsung, HTC ori LG, ci vin din fabrica unui producator mai putin cunoscut: Yezz. Yezz a reusit sa semneze un contract important cu Google si s-a angajat sa produca toate modulele necesare telefonului. In plus, peste mai putin de 1 luna toate aceastea vor fi prezentate in cadrul targului MWC 2015. Cofondatorul firmei Yezz, Luis Sosa, i-a contactat pe cei de la Google cu un singur gand ferm si sigur: modularea smartphone-urilor reprezinta viitorul telefoniei mobile, iar viitorul acestora va deveni tot mai real precum a devenit pentru aplicatiile mobile la data aparitiei lor. Momentan Sosa are aproximativ 100 de componente modulare pregatite pentru proiectul Ara si o buna parte din acestea le va prezenta la Barcelona. Ce este foarte important de mentionat este ca modulele vor putea fi schimbate in timp real pe telefon fara a fi necesar un restart al device-ului.

Inainte sa ne bucuram prea tare trebuie spus ca exista o sansa destul de mare ca Proiectul Ara sa nu functioneze complet la momentul prezentarii sale de la Barcelona, insa cel putin ne va da oportunitatea de a ne familiariza cu proiectul si sa stim la ce sa ne asteptam cand device-ul va fi disponibil la vanzare.