BENQ X12000
Videoproiectoare

BenQ X12000 este primul proiector Home Cinema DLP 4K UHD DCI-P3 LED

BENQ X12000

BenQ lanseaza modelul X12000, un videoproiector 4K UHD din gama Home Cinema ce profita de avantajele oferite de tehnologia Philips HLD LED ColorSpark si CinematicColor, pentru a reproduce precis spatiul de culoare DCI-P3.

Definita de industria cinematografica digitala, gama de culori DCI-P3 cuprinde o portiune semnificativ mai mare din spectrul vizibil de culoare, oferind mai multe culori decat Rec. 709 si sRGB.

BenQ X12000 ofera 8,3 milioane de pixeli, satisfacand pe deplin cerintele 4K UHD cerute de Consumer Technology Association(CTA), de aceea este capabil sa ofere o experienta de vizualizare identica cu cea dintr-o sala de cinematograf digital comercial.

“Reuniunea a doua tehnologii vizuale de top, CinematicColor si ColorSpark HLD LED, reuseste sa aduca calitatea culorilor din spectrul DCI-P3 in casele pasionatilor de filme,” a declarat Conway Lee, Presedinte BenQ Corporation. “DCI-P3 este standardul de culoare al cinematografului digital DLP, derivat din aceeasi tehnologie folosita la cinematografele IMAX din intreaga lume.”

Echilibrul perfect intre luminozitate si precizia culorilor

Tehnologia revolutionara Philips ColorSpark HLD LED ofera o gama larga de culori si o luminozitate imbunatatita, oferind proiectorului un total de 2,200 lumeni. Tehnologia CinematicColor, exclusiva industriei de film, consolideaza gama de culori si luminozitatea ridicata, pentru a produce spatiul de culoare DCI-P3, echivaland astfel standardele ridicate ale cinematografului digital comercial.

Calitate reala 4K UHD, de cinematograf

X12000 se foloseste de un sistem DLP real 4K UHD DMD, dotat cu tehnologie XPR, pentru a oferi imagini precise la rezolutii 4K UHD (3840 x 2160 pixeli). Mai mult, tehnologia Single-DMD DLP asigura o reproducere exacta a culorilor, integritatea imaginii si culori precise fara artefactele cauzate de nealinierea panoului.

Videoproiectorul are in componenta un sistem optic 4K, optimizat sa reproduca experienta unui cinematograf digital, ce detine 14 elemente optice, un zoom cu ajustare automata si lentile dotate cu un strat special cu dispersie redusa.

Format Anamorfic Ultra-Wide 2.35:1

X12000 ofera un suport nativ pentru lentilele anamorfice Panamorph, fiind astfel capabil sa afiseze continut pe un ecran cinematic ultra-lat de 2.35:1 (dispozitiv optional)

Unghi de vizualizare extins

X12000 ofera un unghi de vizualizare extins ce permite o vizionare confortabila aproape de ecran. Astfel, el ofera un unghi de vizualizare de 55° la 1,5 PH (inaltimea imaginii), pentru un ecran de 16:9 si un unghi de vizualizare de 48° la 2X PH pentru un ecran de 2.35:1.

Contrast nativ ridicat pentru cele mai fine detalii

Fiind una dintre cele mai importante caracteristici care determina performanta calitatii imaginii, contrastul nativ ANSI masoara capacitatea proiectorului de a produce niveluri extreme de luminozitate si intuneric. Astfel, X12000 produce tonuri intense, realiste de negru si reproduce clar straturile subtile si detaliile fine din scenele intunecate/luminoase, fara a estompa culorile.

Integrare usoara in orice spatiu home cinema

Datorita design-ului sau elegant ce ofera o ventilatie frontala, X12000 se poate integra perfect in orice set-up modern de home cinema. Este proiectat cu o foarte buna arhitectura a porturilor, oferind optiunea de securizarea a cablurilor de alimentare si semnal HDMI, precum si suficient spatiu pentru folosirea unor cabluri de calitate, ce sunt in general mai groase. Mai mult, prezenta unei optiuni lens shift H/V si a unui big zoom de 1.5X, il ajuta sa se integreze perfect in orice spatiu de proiectie home cinema.

X12000 va fi disponibil in premiera in Romania prin partenerul BenQ AV Store, la un pret recomandat de raft de aprox. 7800eur+TVA.