zowie xl 2540
Monitoare

ZOWIE XL2540 este primul monitor de eSports la 240Hz

ZOWIE XL2540
BenQ a anuntat disponibilitatea in Romania a noului model ZOWIE XL2540, un monitor de 25” destinat pasionatilor de eSports ce ofera o impresionanta rata de refresh nativa de 240Hz.

“Noul monitor atesta inca o data dedicatia BenQ de a oferii pasionatilor de jocuri cele mai bune echipamente eSports. Oferind o rata de refresh nativa de 240Hz, XL2540 este unul dintre cele mai performante monitoare eSports de pe piata, oferind profesionistilor arma de care aveau nevoie pentru a performa” a declarat Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania.

zowie-xl2540-game

XL2540 este visul oricarui gamer profesionist, fiind un monitor ce incorporeaza cele mai bune tehnologii in materie de optimizare a imaginii si gameplay. Are la baza un panel TN special, capabil sa ofere un timp de raspuns de 1ms GTG si o rata de refresh impresionanta de 240Hz. Datorita acestei rate de refresh, aproape dubla fata de standardul actual (144Hz), XL2540 te ajuta sa vezi toate detaliile si sa te bucuri de un gameplay fluid, mai ales in jocurile de actiune unde fiecare detaliu este important.

Desi este o bestie dotata cu o putere bruta impresionanta, XL2540 incorporeaza si o serie de dotari/tehnologii ce il ajuta atat la optimizarea imaginii cat si a confortului in utilizare. Dintre acestea, mentionam functia Black eQualizer, o optiune foarte utila pentru pasionatul jocurilor de actiune, capabila sa ajusteze in mod automat luminozitatea pentru zonele intunecate, ajutand astfel la identificarea rapida a inamicilor ascunsi in umbra.

zowie-xl2540-game2

Tot la capitolul tehnologii regasim si Color Vibrance, optiune ce ofera performante ridicate in materie de culoare, folosindu-se de cele 20 de setari din dotare pentru a optimiza imaginea oricarui tip de joc si a evidentia ce este important pentru jucator.

Din perspectiva confortului in utilizare, noul monitor foloseste un sistem de reglaj versatil, ce functioneaza atat de usor incat permite ridicarea ecranului pe axa verticala, folosind forta aplicata de un singur deget. Deoarece confortul este extreme de important atunci cand stai multe ore in fata monitorului, BenQ a integrat aici si tehnologia sa de protectie a ochilor, prin functiile Flicker-free si Low Blue Light.

zowie-xl2540-angles

Ca si design, descoperim Shield-urile ajustabile, folosite pentru prima data la modelul XL2735, ce ajuta utilizatorul sa se concentreze la joc, precum si un nou model de S-Switch ce permite trecerea rapida prin diferitele moduri de vizualizare a imaginii presetate. Monitorul ofera un portofoliu complet de conectori: DVI-DL, 2x HDMI 1.4, DP1.2, mufa jack pentru casti si microfon, 2xUSB3.0, 1x USB2.0 si 1x S-Swich.‎‎‎

BenQ ZOWIE XL2540 este disponibil prin partenerii oficiali BenQ in Romania, la un pret de raft recomandat de 2750 de lei.