iPhone 5s
Telefoane Mobile

iPhone 5S va avea un ecran cu de doua ori mai multi pixeli decat iPhone 5

iPhone 5s

Rapoartele site-ul chinez WeiPhone.com anunta ca Apple va face o schimbare semnificativa la ecranul de iPhone 5S , dublarea numarului de pixeli la aproximativ 1,5 milioane.

Daca iPhone 5S va avea un ecran cu 1,5 milioane de pixeli, comparativ cu aproape 730,000 cat are actualul iPhone 5, in cazul in care dimensiunea ecranului va ramane neschimbata, automat rezolutia va fi semnificativ imbunatatita.

O posibilitate este prin cresterea densitatii pixelilor la iPhone 5S, rezultand astfel o rezolutie de 1704×960, care ar include 1,5 milioane de pixeli, cu o densitate de aproximativ 489 ppi (pixeli per inch).

Afirmatia unui ecran cu o densitate mai mare de pixeli pentru iPhone 5S contravine unor zvonuri referitoare la acest dispozitiv, care au indicat faptul ca dispozitivul va utiliza acelasi numar de pixeli ca la iPhone 5.

Zvonurile au aratat pana acum ca Apple va continua cu acest ”format” in fiecare an “iPhone …S”, axat pe upgrade-uri interne, mai degraba decat un nou “iPhone …”, indiferent de cum va fi denumit dispozitivul.

Totusi Apple trebuie sa tina cont de concurenta, deoarece Samsung, Sony si HTC au dispozitive cu ecrane de dimensiuni mari, cu rezolutii fullHD 1920 x 1080 care au o densitate de 441 ppi.

Cu siguranta vom afla configuratia dispozitivului cand va fi lansat in septembrie conform calendarului Apple.