Ddr4 ram
Telefoane Mobile

Samsung va furniza memorii RAM DDR4 pentru LG si Apple

Ddr4 ram

Samsung este cu adevarat un gigant in industria IT. Firma coreana isi castiga o mare parte din profit prin producerea si vanzarea de chip-uri catre alte firme producatoare de tehnologie mobila si nu numai.

Recent un articol din cotidianul Korean Times vorbeste despre Samsung care a incheiat inca un contract foarte profitabil si important. Este vorba despre vanzarea de chip-uri de memorie DDR4 RAM, chip-uri pe care Samsung a inceput sa le produca inca din 2013. Trendul insa se pare ca este utilizarea modulelor DDR4 in gadget-uri, terminale mobile si tablete. Ca un exemplu LG foloseste deja asemenea memorie in ultimul sau model de smartphone lansat: LG G Flex 2. In consecinta LG a semnat un contract cu coreenii pentru a-si asigura necesarul de memorii pentru telefoanele sale. Un alt contract profitabil a fost incheiat si intre Samsung si Apple care va cumpara 50% din necesarul sau de module RAM, poate chiar mai mult, pentru actualele produse prezente la vanzare. Pe viitor insa este foarte posibil sa vedem Apple incheiand alt contract cu Samsung pentru recentul chip dezvoltat de acestia din urma, ePoP (embedded package on package), care are avantaje multiple fata de memoria actuala DDR4 RAM. Poate chiar pentru viitorul iPhone 6S.
Fabricata pe tehnologia de 20nm noile module mobile LPDDR4 sunt cu 50% mai rapide decat LPDDR3 ce se afla acum pe piata. De asemenea acestea consuma cu 40% mai putina energie la 1.1 volti. Viteza de transfer nu e nici ea de neglijat ajungand pana la 3200Mbps, de 2X mai rapid decat memoria LPDDR3 DRAM.

Daca discutam despre viitorul mai indepartat al companiei coreene aflam ca e posibil ca nu mai putin de 70% din necesarul memoriei interne al companiei Apple pentru iPhone 7 va fi asigurat tot de Samsung. In plus recentul chip dezvoltat de acestia prin tehnologie proprie, Exynos 7, va fi vandut si clientilor externi care doresc sa beneficieze de puternicul SoC. Astfel se contureaza un viitor luminos pentru Samsung deloc de neglijat. Concurenta va ramane in umbra si are mult de lucru pentru a ajunge din urma gigantul corean.