Alte gadgeturi,  Reviews,  Tablete

Navitel T500 3G EU review

Navitel T500 este o tableta utilizata in navigatie cu sistem de operare Android 7.0, iar performanta dispozitivului este asigurata de procesorul MediaTek Quadcore MTK8321 Cortex-A7 la 1.3 GHz, afisaj 7 inci touchscreen, memorie RAM: 1 GB, spatiu de stocare: 8 GB, carduri microSD de pana la 128 G.

Aceste lucruri sunt de folos soferului situat la volanul vehiculului ce marseaza catre destinatia finala utilizand ruta optima calculata cu aceasta configuratie de succes. Aventura incepe dintr-o cutie de carton in care din pacate nu reintalnim suportul de prindere in parbrizul autoturismului.

AICI aveti toate specificatiile tehnice detaliate.

Daca vrem sa continuam cu siguranta trebuie sa dam fuguta la magazinul de accesorii auto de proximitate si sa cumparam un suport cu ventuza pentru a putea sa-l prindem pentru siguranta in parbriz.

Aceasta tableta nu exclude nici instalarea unei aplicatii de companie dublata de un set de harti cu actualizare pe viata dispozitivului, pe care orice transportator si le-ar dori pentru flota sa, desi tarile sunt numai cele din Europa: Albania, Andorra, Austria, Belarus, Belgia, Bosnia și Hertegovina, Bulgaria, Cipru, Croatia, Danemarca, Elvetia, Estonia, Finlanda, Franta, Germania, Gibraltar, Grecia, Islanda, Insula Man, Italia, Kazahstan, Letonia, Liechtenstein, Lituania, Luxemburg, Macedonia, Malta, Moldova, Monaco, Muntenegru, Norvegia, Olanda, Polonia, Portugalia, Regatul Unit, Republica Ceha, Romania, Rusia, San Marino, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Ucraina, Ungaria, Vatican.

Sa incepem cu carcasa. La prima vedere poate parea ca a fost fabricata din aluminiu periat cu insertii din plastic de sus si pana jos. Nimic nu poate fi mai gresit deoarece intregul este din plastic, din care mijlocul, partea cea mai mare a spatelui, de fapt aluminiul incearca sa imite intr-un mod bun originalul. Dupa ce ai luat echipamentul in mana, de fapt simti ca nu e din aluminiu. La urma urmei, procedura stilistica in sine poate fi placuta, deoarece aceasta, tableta nu pare a fi plictisitoare pe fundalul competitiei cu celei mai ieftine pe piata.

In partea superioara si inferioara a carcasei avem niste bucati de plastic neted, cu diferenta ca partea de jos este plasata permanent, iar cea superioara este un dop care poate fi dezmembrat fara probleme. Trebuie sa o faceti cu atentie, deoarece puteti desface cu usurinta carligele potrivite. Sub capac, ceea ce este important, exista doua sloturi pentru cartele SIM si unul microSD (si cardul este foarte util aici, deoarece memoria interna este extrem de micuta).

Partea frontala a lui Navitel T500 pare destul de standard. Cadre largi sub si deasupra ecranului, usor mai inguste la stanga si la dreapta. Singurul lucru care atrage ochiul este difuzorul aflat deasupra ecranului, folosit pentru a efectua apeluri telefonice si camera de 0.3 megapixeli orientata spre fata situata chiar langa ea. Cu toate acestea, nu exista nici un senzor de lumina si LED-uri de notificare – nu este un minus exagerat in dispozitiv la acest pret, dar este demn de remarcat. In ceea ce priveste marginile, partea dreapta este destul de adanc incastrata in carcasa, ceea ce face destul de greu sa se simta sub degete, butoane pentru reglarea volumului si a comutatorului. Marginea din stanga a ramas nedezvoltata. Pe partea din spate a carcasei, din partea de jos gasim un difuzor mono, in timp ce in partea superioara – un obiectiv cu camera si o dioda luminoasa pe post de blitz.

Displayul utilizeaza o matrice IPS cu o diagonala de 7 inchi si o rezolutie de 1280 x 800 pixeli, ceea ce se traduce la 216 ppi. Densitatea pixelilor per inch nu poate fi cea mai mare, dar la acest pret este suficienta si de inteles. Fonturile sunt ascutite si vizibile pana la punctul in care nu decidem sa le privim dintr-o distanta foarte apropiata de ochi – atunci puteti vedea marginea zimtata a icoanelor. Mai ales ca la competitie la acelasi pret se oferă 1024 x 600 pixeli.

Diagramele de Benchmark nu arata foarte bine insa ceea ce ne putem astepta de la un astfel de dispozitiv ieftin, care, pe langa navigarea cu actualizari ale hartii pe viata, se poate lauda, printre altele, cu 3G cu SIM dual.

Daca doriti sa va jucati pe T500, desigur, nu exista nimic care sa va impiedice sa faceti acest lucru. Cu toate acestea, trebuie sa aveti rabdare atunci cand incepeti unul dintre titlurile mai mari, cum ar fi Asphalt 8 sa va  pregatiti pentru o usoara incalzire a carcasei in jurul obiectivului camerei.

In ceea ce priveste interfata, se poate spune ca este aproape Android pur. Aproape pentru ca, langa trei butoane de sistem standard (spate, acasa, aplicatii deschise), dupa ce intrati in orice program din bara de jos apare al patrulea buton, al carui scop este sa deschideti aplicatia intr-o fereastra mai mica. Si totul ar fi grozav, daca nu pentru faptul ca aceasta functie este inutila.

Aplicatiile preinstalate includ un radio (castile sunt necesare pentru functionarea acestuia fiind inca un lucru care trebuie achizitionat, un manager de fisiere, programe Google si navigatie Navitel. Acesta contine harti din 45 de tari, inclusiv Romania, si ofera actualizari ale hartilor pe parcursul intregii vieti a produsului.

Poate fi considerata fezabila si incarcarea la priza electrica a tabletei, insa acumulatorul de 3750 mAh in cazul utilizarii retelelor 3G a dimensiunii ecranului IPS de 7 inci de rezolutie  800×1280, mereu aprins, a unor eventuale convorbiri prin telefon, sau conectari pe reteaua de date nu vor asigura o rata de utilizare de o singura zi, in care sa poti ajunge la o priza sa incarci aceasta tableta.

In concluzie daca vreti sa cumparati tableta pentru jocuri si aplicatii multimedia nu este chiar cea mai buna alegere. Insa pentru ceea ce a fost construita in principal, ca navigator este o solutie foarte buna pentru aria / unghiurile de vizibilitate pe care cu generozitate le ofera.