CJ12ex4.3B
Foto si Video

Canon CJ12ex4.3B noul obiectiv portabil pentru filmari in 4K

CJ12ex4.3B

Canon a lansat astazi CJ12ex4.3B, un nou obiectiv zoom 4K portabil pentru senzori de 2/3 inch, cu cea mai larga distanta focala din lume – 4,3 mm.

Noul obiectiv CJ12ex4.3B se adreseaza profesionistilor care filmeaza interviuri sau transmisiuni in direct, inclusiv sport si stiri.

Bazandu-se pe renumita traditie Canon in domeniul design-ului optic si al tehnologiilor avansate, modelul CJ12ex4.3B surprinde imagini 4K de o calitate superba, de-a lungul intregii plaje de zoom optic – 12x. Oferind libertatea de adaptare rapida la diverse medii de filmare, noul obiectiv le permite utilizatorilor sa treaca rapid de la o filmare dintr-un unghi ultra-larg de 4,3 mm la prim-planuri, mentinand calitatea superioara a imaginii de la centru pana la margini. Un teleconvertor 2x inclus mareste si mai mult plaja focala, pastrand totodata performanta optica 4K.

Pentru a ajuta si mai mult la obtinerea imaginilor clare, cu contrast inalt, obiectivul CJ12ex4.3B include utilizarea sporita a sticlei cu fluorina si UD, combinata cu tratamentele optice speciale de la Canon, pentru a oferi in final un control exceptional asupra fenomenelor de ghosting si flare. Un nou sistem de focalizare, prin intermediul a trei grupuri interne, ajuta de asemenea la reducerea fenomenului de focus breathing.

Laudandu-se cu un design nou, obiectivul CJ12ex4.3B este compact si cu greutate mica, cantarind doar 2,1 kg – similar ca dimensiuni si greutate cu un obiectiv HD de 2/3 inch comparabil. Ideal pentru turnarea de imagini de pe umar, traditional folosita de cameramanii de stiri, noul obiectiv poate fi usor utilizat in teren; si, datorita design-ului si manerului ergonomic, este confortabil de tinut chiar si pentru perioade mai lungi de timp. Obiectivul incorporeaza si trei conectori cu 20 de pini, pentru o mai usoara integrare cu controlerele HD pentru zoom/focalizare deja existente, si poate fi simultan conectat direct la un sistem virtual extern de operare.

Beneficiind de un Digital Drive Unit, obiectivul CJ12ex4.3B ofera operabilitate avansata, permitandu-le utilizatorilor sa selecteze pozitii si viteze de zoom repetabile, in plus fata de setarile pentru focalizare si diafragma. Un encoder cu valoare absoluta de 16 biti, integrat in Digital Drive Unit, le permite operatorilor sa inceapa aproape instantaneu filmarea cu functia de compensare a aberatiilor de pe camera video activata, fara a mai fi necesar un proces de initializare. Aceasta functie este perfecta pentru filmarile de stiri si din natura, unde actiunea poate disparea la fel de rapid precum a aparut. Un ecran digital, integrat in Digital Drive Unit, faciliteaza setarea, verificarea si ajustarea functiilor vitale, intr-un mod similar cu al obiectivelor HD de 2/3 inch.