Lifestyle
290 views 0 comments

MAM Bricolaj aniverseaza cinci ani de Scoala de Mobila

by on July 9, 2018
 

Scoala de Mobila

Scoala de Mobila, singurul curs de prelucrare si montaj mobilier realizat de catre un retailer din zona de bricolaj, aniverseaza luna aceasta 5 ani de existenta. Demarat in 2013 de catre MAM Bricolaj, proiectul a ajuns astazi la aproximativ 410 ore de curs si la 350 de elevi.

Cursurile sunt impartite in 9 module teoretice si in 3 ateliere practice, respectiv notiuni despre materiale si accesorii de mobilier, principiile de proiectare a mobilierului si tehnici de asamblare si de montaj. La final, elevii invata sa asambleze corpuri cu usi, sa monteze corpuri cu sertare si cu usi glisante. Rata de absolvire este de 70%, restul fiind cazuri de abandon din cauza lipsei timpului.

Cursantii sunt in medie de 70% persoane care lucreaza in multinationale din sectorul IT, Financiar si Tehnic / Inginerie, restul de 30% provin din sectorul public sau din zona de companii mici (designeri de interior, arhitecti, mecanici auto).

In ceea ce priveste segmentul de varsta, ponderea principalelor categorii este aproximativ egala: 35% pentru segmentele 25 – 35 si 35 – 50 de ani; 30% pentru segmentul 50 – 65 de ani. Din totalul celor 350 de cursanti, aproximativ 10% se ocupa frecvent cu fabricatia de mobilier, iar 20% traiesc din aceasta activitate.

“Sunt cativa absolventi care au reusit sa transforme hobby-ul mesteritului in reconversie profesionala, iar acest lucru ne bucura nespus, practic valideaza o mare parte din obiectivele, misiunea si ideea Scolii de Mobila. Provocarea noastra actuala este de a veni in intampinarea cererii din ce in ce mai mari pentru aceste cursuri, iar raspunsul pare a fi mediul online. Un lucru este cert, proiectul Scoala de Mobila va ramane in focusul MAM Bricolaj pe termen lung”, declara Cristian Gavan, Director General MAM Bricolaj si Fondator Scoala de Mobila.

Taxa de inscriere la Scoala de Mobila este de 400 de lei, dar aceasta suma este convertita intr-un voucher pentru serviciile si produsele MAM Bricolaj, pe care elevii il pot folosi oricand. Compania a acordat pana in prezent astfel de vouchere in valoare de 70.000 de lei. Obiectivele lui Cristian Gavan sunt de a consolida formatul actual al proiectului si de a lucra, in viitor, la dezvoltarea unui format si pentru mediul online.