iPhone 5
Gadgeturi

Scuffgate – problema iPhone 5 si rezolvarea ei

iPhone 5

Toate modelele de iPhone au avut o problema sau alta la lansare si iPhone 5 nu se dezminte de la aceasta regula.Multi clienti au constatat la desigilarea cutiei in care era livrat iPhone-ul 5 ca acesta prezenta pe margini unele zgarieturi fine sau chiar ciobiri datorate faptului ca invelisul de pe margini si spate a acestuia este fabricat din aluminiu, un material maleabil usor deformabil. De aici s-a nascut un nou termen asemanator cu Antennagate de la iPhone 4, Scuffgate. Apple e constienta de aceste “defecte” si a luat masuri in a se asigura ca noile iPhone 5 produse in fabricile Foxconn nu vor suferi acelasi probleme.

Bloomberg a facut un raport in care explica, din surse necunoscute, ca Apple a inasprit foarte mult controlul calitatii la fabricile Foxconn. Rezultatul acestor masuri va fi evident un numar mult redus de terminale cu defecte de fabricatie ca zgarieturi sau ciobiri ale carcasei insa exista si un efect nedorit: numarul de terminale produse a scazut, ducand astfel la perioade mai lungi de asteptare ale comenzilor.

iPhone 5 este cel mai bine vandut smartphone din toate timpurile cu 5 milioane de unitati vandute doar in primul weekend de la lansare. Analistii s-au asteptat ca in saptamanile ce au urmat lansarii, Apple sa vanda alte cateva milioane de unitati insa a intampinat probleme in reteaua de livrare a produselor sale acest lucru cauzand o scadere a actiunilor la bursa de la 705.07$/actiune in data de 21 Septembrie 2012 pana la 635.85$/actiune cat este acum aproximativ. Un nou record totusi care cu siguranta va mai fi depasit in lunile ce urmeaza.