BenQ PD3200U - PD3200Q
Monitoare

BenQ PD3200U si PD3200Q sunt noile monitoare profesionale pentru arhitectura si design

BenQ PD3200U - PD3200Q

BenQ, a anuntat disponibilitatea a doua noi monitoare de 32”, destinate profesionistilor din domeniul proiectarii si design-ului.Concepute sa ofere acea precizie necesara pBenQ PD3200U si PD3200Q sunt noile monitoare profesionale pentru arhitectura si designrofesionistilor din domeniul creativ, noile modele 4K/UHD PD3200U si 2K/QHD PD3200Q ofera utilizatorilor 1.07 miliarde culori in spatiul de culoare 100% sRGB si Rec. 709, beneficiind de o reproducere precisa a culorilor, mai multe moduri exclusive de imagine, dar si toate avantajele tehnologiei BenQ Eye-Care.

“Datorita experientei sale in domeniul imaginii, BenQ stie cu precizie de ce anume ai nevoie pentru a reusi sa dezvolti cu succes o idee creativa. De aceea, produsele din gama de monitoare pentru design sunt capabile sa ofere precizie la afisarea culorilor, moduri de imagine optimizate si un panel capabil sa redea cele mai mici detalii,” a declarat Dragos Salamac, Country Head BenQ pentru Romania. “Noile modele PD3200Q si PD3200U detin toate optiunile necesare unui designer grafic sau a unui profesionist din domeniul CAD/CAM, oferindu-le acestora acel nivel de incredere si eficienta necesar in fiecare etapa a procesului de creatie.”

Daca PD3200U detine un panel IPS capabil sa ofere o rezolutie 4K(3840×2160), PD3200Q se bazeaza pe un display AMVA+ si o rezolutie nativa de 2560×1440 pixeli. Pentru a oferi o experienta de vizualizare optima, ambele display-uri ofera un impresionant unghi de vizualizare de 178 grade, atat pe orizontala cat si verticala. Mai mult, fiecare model ofera trei moduri de vizualizare speciale, Darkroom, CAD/CAM si Animation, capabile sa optimizeze imaginea afisata in functie de nevoile profesionistului.

Modul Darkroom ajusteaza luminozitatea si contrastul imaginilor, atunci cand se lucreaza in medii intunecate, oferind utilizatorului acea claritate si precizie necesara pentru a vizualiza toate detaliile.

Modul CAD/CAM inbunatateste contrastul liniilor si al formelor din ilustratiile 3D, permitand profesionistilor sa modifice usor culoarea afisata de monitor, astfel incat detaliile obiectelor de design mai complexe sa fie vizibile.

Modul Animation intensifica detaliile din zonele intunecate, permitand ajustarea precisa a proiectelor fara sa se altereze alte zone din compozitie.

Este prezent aici si modul DualView, cu ajutorul caruia utilizatorul poate afisa simultan pe acelasi ecran, doua moduri diferite. De exemplu, pentru o vizualizare mai usoara, puteti avea imaginea CAD de tip foto in stanga si randarea CAD in dreapta. Trecerea de la un mod la altul se face foarte rapid si usor, folosind controlerul extern Hotkey Puck, din dotare.

Ca si noutate, ambele modele integreaza un switch KVM, cu ajutorul caruia utilizatorul poate controla doua PC-uri diferite, folosind un singur monitor si un singur kit tastatura/mouse. Din dorinta de a creste confortul vizual pe durata utilizarii, cele doua monitoare integreaza tehnologia BenQ Eye-Care. Astfel, in timp ce ecranele normale LCD reimprospateaza imaginea afisata cu o frecventa de 200 de cadre pe secunda, modelele dotate cu tehnologia BenQ FlickerFree™ elimina complet disconfortul creat de aceasta frecventa a cadrelor, la toate nivelurile de luminozitate, reducand in mod eficient oboseala ochilor si oferind o experienta de vizionare confortabila in timpul sesiunilor prelungite de utilizare a monitorului.

Tot la capitolul confort in utilizare, regasim aici si tehnologia Low Blue Light, ce ajuta la reducerea efectelor negative produse de spectrul de lumina albastra emis de ecran. Aceasta permite utilizatorului sa selecteze unul dintre cele patru moduri presetate, fie ca este vorba de cel multimedia, web-surfing, office sau reading, pentru a reduce emisia de lumina albastra cu maxim 70% in timpul utilizarii. De asemenea, pentru o pozitie cat mai corecta si confortabila in fata ecranului, ambele modele vin echipate cu un picior ce permite rotirea ecranul si reglarea sa pe toate cele patru directii.

Display-urile vin echipate cu un senzor de lumina ce regleaza automat luminozitatea ecranului, in functie de lumina ambianta, precum si cu un senzor de proximitate, care opreste automat ecranul atunci cand utilizatorul pleaca din fata lui. Ambele modele sunt disponibile in oferta partenerilor oficiali BenQ din Romania (Darer, IT Direct, Network One Distribution si MGT Educational), la un pret de raft recomandat de 4000 RON pentru PD3200U si respectiv 2500 RON pentru PD3200Q.