PlayStation 4 Romana
Console

Consola PlayStation 4 include acum meniu in limba romana

PlayStation 4 Romana

Sony a lansat o noua actualizare software pentru sistemul PlayStation 4.Utilizatorii PS4 pot seta de acum meniul consolei in limba romana si, de asemenea, au acces o varietate de functii noi pentru difuzarea continutului si imbunatatirea experientei de gaming a utilizatorilor.

Actualizarea la versiunea de sistem 5.0 introduce pentru prima data ESL Team Tournaments, functie dedicata pasionatilor de eSports, prin care utilizatorii se pot alatura unei echipe deja existente sau isi pot forma propria lor echipa pentru jocurile multiplayer. Jucatorii au posibilitatea de a fi membri in maximum 60 de echipe simultan si pot discuta tactici si strategii cu ceilalti coechipieri prin intermediul functiei de chat. Mai mult, utilizatorii pot vedea care sunt meciurile in care pot concura si isi pot prezenta ulterior rezultatele obtinute pe pagina dedicata echipei din care fac parte. Uncharted 4 si Mantis Burn Racing sunt printre primele jocuri compatibile cu noua functie ESL Team Tournaments.

Odata cu actualizarea sistemului la versiunea 5.0, gamerii vor avea posibilitatea de a urmari activitatea oricaror utilizatori PSN prin functia Follow Anyone, atat pentru jocurile accesate, cat si pentru videoclipurile si imaginile din joc partajate de acestia.
In plus, functia de livestream pe Twitch este acum actualizata si permite o rezolutie 1080p, cu 60 de cadre pe secunda, pentru utilizatorii PlayStation 4 Pro.

Noi functii sunt disponibile si in cazul PlayStation VR, precum afisarea comentariilor spectatorilor, dar si a mesajelor jucatorilor catre spectatori. Cand aceasta setare este activa, comentariile din timpul unui livestream sunt afisate nu doar in mod cinematic, dar si in modul VR. Aceasta optiune le permite utilizatorilor care difuzeaza continut sa urmareasca in timp real toate comentariile si sa comunice mai simplu cu audienta. Utilizatorii PlayStation VR pot activa, in timpul vizionarii filmelor, sunet surround virtual care simuleaza sistemele audio cu 5.1, respectiv 7.1 canale, direct in casti.

Versiunea de software 5.0 include si imbunatatiri in ceea ce priveste controlul parental pentru familii, adaugand setari personalizabile pentru facilitarea procesului de creare a conturilor PSN pentru copii. Pe langa noile functii aduse consolelor PlayStation 4, Sony Interactive Entertainment a actualizat si aplicatiile sale mobile, PlayStation Communities si PlayStation Messages.

Aplicatia destinata comunitatilor include acum posibilitatea de afisare in modul landscape, atunci cand este rotit telefonul, iar utilizatorii pot incarca si GIF-uri ce pot fi vizualizate de catre ceilalti membri. In ceea ce priveste PlayStation Messages, imbunatatirile sunt similare celor aduse pe console, utilizatorii avand acum posibilitatea de a previzualiza un site web, daca mesajul contine o adresa URL. Aplicatiile mobile sunt disponibile acum si in limba romana.