RYZEN
Procesoare

AMD a lansat noile procesoare desktop AMD Ryzen 7

RYZEN

AMD a anuntat astazi in San Francisco lansarea noilor procesoare desktop AMD Ryzen 7, cu precomenzi disponibile inca de astazi la peste 180 de parteneri si magazine retail din intreaga lume.Dupa patru ani si mai bine de doua milioane de ore de inginerie in dezvoltarea produsului, Ryzen este pregatit sa miste din temelii intreaga piata de procesoare desktop, conectând milioane de persoane la computere performante.

“Acum patru ani am inceput dezvoltarea produselor, nume de cod “Zen” cu scopul de a oferi cresteri de performanta fara precedent si a returna cumparatorilor posibilitatea de a avea o alternativa in segmentul procesoarelor cu performante ridicate,” a spus Dr. Lisa Su, presedinte si CEO, AMD. “In data de 2 Martie, entuziastii si gamerii de pretutindeni vor putea vedea noul procesor ‘Zen’ in actiune, odata cu lansarea gamei de procesoare Ryzen 7 ce readuce la viata piata procesoarelor desktop.”

Gama de procesoare AMD Ryzen 7

AMD a creat aceste produse pentru gamerii PC, creatorii de continut si entuziasti, folosind o noua platforma – AM4, si design-uri cu 8 nuclee, 16-thread-uri. In demonstratiile si testele efectuate, aceste procesoare si-au dovedit superioritatea: vârful de gama Ryzen 7 1800X fiind cel mai puternic procesor desktop cu 8-nuclee1, si Ryzen 7 1700 procesorul desktop cu 8 nuclee si cel mai scazut consum de energie. 2.

Demo-urile cu Ryzen 7 1800X au aratat superioritatea acestuia contra unui produs similar, 8-nuclee, 16-thread Intel Core i7-6900K in Cinebench R15 multi-threaded si Handbrake test, dar si o performanta comparabila la rularea de jocuri la rezolutii 4K.

Ryzen Specs

Noi solutii de racire AMD

Pentru Ryzen, AMD ofera noi solutii de racire ce au la baza cooler-ul Wraith, lansat in 2016. Evolutia Wraith include doua noi modele Wraith Spire si Wraith Stealth, ce asigura entuziastilor performante ridicate si silentiozitate, conform asteptarilor pe care fiecare le are de la brand-ul Wraith. Inclus in versiuni retail cu Ryzen 7 1700 dar si la partenerii OEM, Wraith Spire ofera racire superba la un nivel de zgomot de doar 32 decibeli.

Printre cele 82 de modele de placi de baza ce sustin lansarea Ryzen 7 se regasesc design-uri de la ASRock, Asus, Biostar, Gigabyte si MSI, construite in jurul a doua chipseturi pentru procesoare Ryzen -– X370 si B350 – disponibile incepand cu data de 2 Martie.