canon eos 1d x mark ii
Foto si Video

Noul varf de gama Canon EOS-1D X Mark II filmeaza 4K

canon eos 1d x mark ii

Canon a lansat astazi EOS-1D X Mark II, noul sau DSLR varf de gama, gandit pentru a va aduce cea mai performanta combinatie de rezolutie, viteza si calitate a imaginii.

Construit pentru a oferi fotografilor un avantaj fata de competitie inca din prima secunda a declansarii, modelul EOS-1D X Mark II stabileste un nou barem pentru viteza – fotografiind 14 cadre pe secunda (FPS), cu urmarire completa AF/AE, si 16 fps in modul Live View – fiind ideal pentru surprinderea subiectilor aflati in mare viteza, fie ei in natura sau in cadrul unor competitii sportive de anvergura mondiala.

Dezvoltat cu ajutorul raspunsurilor din cadrul comunitatii mondiale de fotografi ce folosesc EOS-1D X, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un nou senzor CMOS full frame de 20,2 MP si noul sistem AI Servo AF III+, precum si de inregistrare video 4K de pana la 60 cadre pe secunda. Aceasta combinatie de putere si performanta face din aceasta camera foto un insotitor esential pentru, practic, orice specializare profesionala.

Cu o plaja ISO versatila si larga – cu valori incredibile intre 100 si 51200, extensibila de la 50 la 409600 – modelul EOS-1D X Mark II exceleaza in orice tip de mediu de iluminare, de la cel mai luminos pana la intuneric aproape deplin.

Asigurand o surprindere precisa a fiecarui cadru, camera foto are un sistem AF in 61 de puncte imbunatatit, cu 41 de puncte AF tip cruce, acoperind o zona extinsa, si focalizand in conditii de luminozitate joasa, de pana la -3EV. Pentru prima data, la fotografierea cu anumite teleconvertoare si obiective telefoto, noul sistem AF ofera si suport AF f/8 cu toate cele 61 de puncte, lasandu-va libertatea de a alege punctul de focalizare. Impreuna cu popularele tehnologii AF pro de la Canon – EOS iTR si setarile AF Case – modelul EOS-1D X Mark II include si un nou sistem AI Servo AF III+, care imbunatateste sensibilitatea de urmarire in scenele in care miscarile subiectilor pot avea loc brusc, ca de exemplu animalele salbatice.

In parteneriat cu sistemul AF lucreaza si un nou senzor de masurare RGB+IR de 360k, ce ofera o expunere corecta si o detectie imbunatatita a subiectilor. Functia Flicker Detection introdusa odata cu modelul EOS 7D Mark II, garanteaza si ea rezultate constante in conditii de iluminare artificiala – perfecta pentru evenimentele sportive de interior.

Spargand barierele fotografierii de mare viteza, EOS-1D X Mark II poate fotografia 14 cadre pe secunda cu urmarire completa AF/AE si in format RAW, echipandu-va pentru a surprinde momentul precis al unui eveniment sportiv, sau al prinderii prazii unui animal. Pentru cei care au nevoie de si mai mult, modul Live View permite fotografierea a pana la 16 fps, fara AF. Cu noua capabilitate pentru carduri CFast 2.0, camera foto va poate oferi fotografiere continua de mare viteza, intr-o rafala de JPEG-uri in numar nelimitat sau 170 de imagini RAW.

Modelul EOS-1D X Mark II este cel mai sensibil DSLR EOS de pana acum, in parte datorita noilor procesoare duale “DIGIC 6+”, care se ocupa de procesarea de mare viteza a vastei cantitati de date de imagine captate de senzor. Constructia avansata a oglinzii utilizeaza un nou mecanism de actionare ce furnizeaza puterea pentru fotografierea de mare viteza, minimizand vibratia si zgomotul oglinzii.

Mostenirea Canon in domeniul filmelor 4K culmineaza cu noul EOS-1D X Mark II, oferind cineastilor optiunea de a filma 4K (4096×2160) intr-un numar variat de cadre pe secunda, de pana la 60 fps pe cardul CFast 2.0. Ofera, de asemenea, filmarea Full HD (1920x1080p) la o rata incredibila de 120 fps, ideala pentru scene cu incetinitorul. Momentele decisive dintr-o scena 4K la 60 fps pot fi extrase sub forma de cadru de inalta rezolutie, de 8,8 MP, dandu-va si mai mult control asupra momentului exact al declansarii. Cineastii se pot bucura de AF rapid si fin la filmarea 4K si Full HD, datorita tehnologiilor Canon AF CMOS Dual Pixel si AF Movie Servo, iar ecranul LCD touch va permite sa alegeti rapid punctele AF in timp ce filmati.

Profesionistii au instrumentele necesare pentru a-si administra imaginile, pentru ca acestea sa poata fi usor transferate catre agentiile de stiri sau distribuitori, in cateva secunde. GPS-ul incorporat inregistreaza locatiile de fotografiere in datele EXIF, ajutandu-i pe profesionisti sa isi tina o evidenta clara a sedintelor foto. Puteti alege sa partjati imaginile prin FTP sau direct catre computer – fie prin intermediul LAN cu cablu de Ethernet, fie prin USB 3.0 de superviteza. In plus, noul transmitator wireless pentru fisiere WFT-E8 suporta si standardul de mare viteza 802.11ac (banda de 5 GHz).

Reprezentativ pentru mostenirea design-ului EOS, modelul EOS-1D X Mark II dispune de un sistem imbunatatit de apucare si de comenzi mai bune, oferind o operativitate superioara care se simte natural la mana, iar impermeabilizarea il face rezistent la intemperii – ideal pentru sedinte foto la exterior. Vizorul Intelligent Viewfinder II ofera un camp vizual de aproximativ 100%, cu un afisaj electronic plin de informatii fotografice – ceea ce inseamna ca nu mai e nevoie sa va miscati privirea de la vizor.

Specificatii EOS-1D X Mark II:

• Surprinderea subiectilor la o calitate exceptionala a imaginii
• Imagini clare, cu o precizie AF incredibila
• Ultra-viteza si performanta fiabila, pentru a surprinde fiecare moment
• Filmarea avansata in 4K va aduce povestile la viata
• Output si management de mare viteza al imaginilor