Stiri

Atentie ce iPhone 5 second hand cumparati!

iphone 5

Multa lume prefera sa achizitioneze smartphone-uri de ultima generatie de pe piata second hand deoarece pretul este mai accesibil. Atentie insa cand vine vorba de iPhone 5.Smartphone-uri de genul celor de la Apple sau Samsung care sunt foarte cautate in perioada asta pot proveni din foarte multe tari de pe globul asta si cel mai probabil vin codate. Problema cea mai mare nu il reprezinta faptul ca ar fi codate deoarece terminalele Android pot fi usor decodate “acasa”, iar iPhone-urile pot fi evitate in urma unui restore daca de asemenea sunt codate pentru ca pur si simplu nu iau semnal. O problema mai nou aparuta se pare ca vine de la noul iPhone 5 la care unele modele nu pot trimite SMS-uri in afara retelei de la care a fost cumparat telefonul chiar daca acesta nu e codat pe ea. Marturie sta un tweet postat recent pe twitter de catre Sherif Hasim, un hacker cunoscut de iPhone-uri, care a postat aceasta informatie.

iphone 5 no sms

Se pare ca un iPhone 5 achizitionat de pe reteaua Sprint din America nu mai poate trimite SMS-uri in alta retea decat Sprint in ciuda faptului ca telefonul este decodat. Reteaua altei companii din lume o receptioneaza si functioneaza ok, chiar si reteaua 3G, totul fara probleme mai putin functia de SMS. Automat, datorita acestui impediment, functiile de iMessage si Facetime nu vor putea fi folosite deoarece este nevoie de trimiterea SMS-ului international pentru activarea lor. Si uite asa ajungem sa va recomandam sa nu cumparati iPhone 5 de pe piata second daca au unul din modelele enumerate aici: MD657LL/A – MD656LL/A – MD661LL/A – MD660LL/A – MD668LL/A -MD667LL/A. Puteti vedea modelul in telefon la informatii.

O rezolvare pentru acest impediment ar fi sa trimiteti un email la support@apple.com impreuna cu Apple ID-ul vostru, serial-ul, imei-ul, modelul, MEID-ul si numarul de telefon al iPhone-ului vostru, toate acestea impreuna cu o scanare a facturii de achizitie si sa faceti cererea de a va scoate Apple aceasta restrictie. Daca nu aveti factura de achizitionare a telefonului atunci e complicat si e posibil sa nu puteti trece peste aceasta problema.

Asadar aveti grija si cu bagare de seama sa nu cumparati, cel putin deocamdata, modelele enumerate mai sus.