Stiri

Apple intentioneaza sa renunte la Samsung si sa treaca la TSMC pentru producerea chip-urilor interne ale iPhone-ului 5

success story tsmc

Toata lumea cunoaste sentimentele dintre Apple si Samsung, multe procese, pierderi de ambele parti, amenzi si multe tatonari.

E ceva normal daca ne gandim ca cele doua firme sunt rivali directi si vor sa acapareze cat mai mult din piata mobila. Poate de aceea Samsung a decis anul acesta sa scumpeasca chip-urile care le produce pentru Apple si folosite in iPhone-uri cu 20%.

Reactia americanilor a fost una fireasca si acum acestia isi doresc sa incheie colaborarea cu acestia, zvonuri indicand ca Apple se indreapta catre compania TSMC cu scopul de a incheia un contract cu aceasta. Se aude ca compania va fi de acord sa produca chip-uri pentru Apple, trebuind sa-si dedice intreaga productie a doua mari fabrici pentru acesta. Un miliard de dolari pot fi foarte tentanti pentru o companie, bani care ar asigura exclusivitatea producerii de chip-uri pentru Apple.

Problema care se naste e alta insa, Apple cu Samsung mai au contract pana anul viitor cand se mai asteapta ca fabricile Samsung sa mai ofere celor de la Apple inca 200 de milioane de unitati. Punctul pe i va fi pus in momentul in care TSMC va incepe productia de chip-uri pentru Apple, deoarece asta presupune ca alte firme ce au contract cu TSMC sa aibe de suferit. In speta e vorba de Qualcomm si Nvidia care primesc chip-uri tot de la TSMC.

Fabricile produc chip-uri de 28, 32, 40 si 45nm, Apple insa va avea nevoie pentru viitorul iPhone de un CPU quad-core la 20nm. Nu mai punem la socoteala ca numarul de unitati necesare Apple sunt colosale astfel ca o productie puternica e imperativa pentru acestia. Si uite asa TSMC ajunge sa fie o companie tot mai mare care sa aibe de lucru pentru inca o buna bucata de vreme.

Povesti vor mai fi, insa daca Apple va reusi sa lucreze cu TSMC atunci multe lucruri se vor schimba.