Foxconn
Stiri

4000 angajati Foxconn protesteaza legat de iPhone 5

Foxconn

China Labor Watch este o organizatie responsabila in China cu monitorizarea calitatii muncii pe teritoriul asiatic si nu numai. Acestia au raportat ca vinerea trecuta a avut loc un protest din partea angajatilor de la fabrica Zhengzhou.

Plangerile majore din partea angajatilor se centreaza asupra standardului de calitate pretins de Apple pentru producerea iPhone 5 si mai ales faptul ca exista o presiune foarte mare pusa asupra lor in ceea ce priveste producerea rapida a iPhone-ului dar fara un training adecvat.

It was reported that factory management and Apple, despite design defects, raised strict quality demands on workers, including indentations standards of 0.02mm and demands related to scratches on frames and back covers,” notes China Labor Watch. “With such demands, employees could not even turn out iPhones that met the standard.

Rapoarte mai noi in ceea ce priveste situatia prezenta acolo sugereaza faptul ca managementul fabricii a adresat problema rapid si eficient evitand o neplacere majora ca oprirea productiei celui mai ravnit smartphone la ora actuala. Putem astfel sa ne dam seama cat de importanta este pentru Apple productia unui produs, calitatea oferita si mai ales numarul mare de bucati fabricate. E si normal daca ne gandim ca la ritmul actual iPhone 5 este cel mai rapid si bine vandut produs Apple care va contribui enorm la cifra de afaceri pe anul in curs si cel viitor.