Huawei Balong 5G01
Telefoane Mobile

Balong 5G01 – Primul chipset care sustine standardul 3GPP pentru tehnologia 5G

Huawei Balong 5G01

25 februarie 2018 este o data pe care toti consumatorii o vor tine minte, este data in care in cadrul targului de tehnologie ce a avut loc in Barcelona, Mobile World Congress, a avut loc lansarea oficiala a primului chipset comercial oferit de Huawei, Balong 5G01, procesor ce are capacitatea de a sustine standardul de telecomunicatii 3GPP pentru tehnologia 5G.Prin dispozitivul Huawei 5G, care integreaza acest chipset, Huawei marcheaza un nou moment important pentru companie, deschizand drumul spre noua generatie a conectivitatii wireless.

Balong, parte integrata in banda de baza a procesoarelor Kirin de tip SoC (System on a Chip) integrate in smartphone-urile companiei, este cel care determina specificatiile cheie ale procesorul Kirin. Chipset-ul Balong poate functiona independent si ca un modem pentru mai multe tipuri de device-uri sau carduri de date.

“Tehnologia 5G va reprezenta un nou pas urias spre o lume mai inteligenta, in care oamenii, automobilele, casele si device-urile sunt interconectate complet, menite sa asigure noi experiente de utilizare, capabilitati noi si de ce nu, insight-uri semnificative, care ne vor ajuta sa devenim din ce in ce mai buni.“, a declarat Richard Yu, CEO Huawei Consumer Business Group. “Inca din 2009, Huawei a investit 600 milioane de dolari in cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor 5G, deschizand astfel drumul inovatiilor in ceea ce priveste arhitectura retelor, a spectrului de frecventa, in verificarile de teren si nu numai. De la conectarea automobilelor si a caselor inteligente la tehnologia AR/VR si la holograme video, suntem dedicati in dezvoltarea unui ecosistem 5G matur, pentru ca utilizatorii nostri sa se bucure de experienta unei lumi cu adevarat conectate, care transforma modul in care comunicam si impartasim toate experientele.”

Balong: Un deschizator de drumuri in industria comunicatiilor

Cu o traditie indelungata in domeniul IT&C, Balong a intrat pe piata inca din anul 2017. Inca de pe vremea utilizarii tehnologiei 3G, cardurile de date ce integrau chipset-ul Balong erau folosite de operatorii din intreaga lume. Odata cu patrunderea in era tehnologiei 4G, in 2008, echipa Balong a colaborat in mod activ cu LTE Working Group in ceea ce priveste diverse arii ale domeniului de telecomunicatii si a inceput sa fie parte din diferite procese ale cercetarii standard si strategice LTE, testarii si evaluarii, aspectului si promovarii industriale precum si a cooperarii internationale.

Dar de ce sunt atat de importante si revolutionare chipset-urile mobile? Pentru ca influenteaza direct calitatea vocii, viteza cu care accesam reteaua de Internet si intensitatea semnalului de pe telefoanele mobile. Toate aceste capabilitati importante fac din chipset-ul Balong un lider pe piata, transformand totodata procesorul Kirin intr-un competitor puternic la nivel global in ceea ce priveste procesoarele de tip SoC.

Balong: chipsetul care seteaza performanta in domeniul comunicatiilor

Desi Balong nu este atat de cunoscut in randul consumatorilor si a persoanelor din intreaga lume, produsele care integreaza acest procesor reprezinta adevarate repere in industrie:

• Balong 700: primul chipset din industrie care suporta LTE TDD/FDD;
• Balong 710: primul chipset din industrie care care suporta LTE Cat.4, ce asigura o viteza de descarcare de pana la 150Mbps;
• Balong 720: primul chipset din industrie care suporta LTE Cat.6, ce asigura o viteza de descarcare de pana la 300Mbps;
• Balong 720: primul chipset din industrie care suporta LTE Cat. 12/13 (UL), primul chipset care a permis utilizarea comerciala a 4CA (4-carrier aggregation), utilizarea comerciala a elementului 4×4 MIMO (Multiple Input and Multiple Output) si primul chipset ce permite o viteza de descarcare de pana la 600Mbps;
• Kirin 970 (cu Balong 760 integrat): primul procesor de tip SoC din industrie care suporta LTE Cat.18, cu viteze de descarcare de pana la 1.2Gbps, devenind astfel primul procesor comercial ce suporta dual-SIM si dual-VOLTE.

Cel mai recent raport China Mobile 2017 Terminal Quality atribuie lui Kirin 970 un scor de top in materie de performanta, cu cea mai buna rata de descarcare si cea mai buna calitate a vocii, rezultate obtinute in cadrul unor diferite scenarii de testare. Cu alte cuvinte, procesorul Kirin 970 cu chipset-ul Balong integrat este capabil sa asigure utilizatorilor performante remarcabile in materie de voce si o experientta fara cusur in materie de acces la Internet, indiferent de locul unde se afla utilizatorii.

Balong si-a obisnuit demult consumatorii cu viteze mari de conectare la retea, precum si cu experiente de comunicare exceptionale. Prin lansarea noului model Balong 765, in cadrul targului MWC, Huawei duce totul la un alt nivel, dezvaluind primul chipset de tip modem cu 8 antene 4.5G LTE si primul capabil sa sustina LTE Cat.19, care bucura utilizatorii cu viteze de descarcare ce pot ajunge si pana la 1.6Gbps, intr-o retea de tip FDD si pana la 1.16Gbps, intr-o retea de tip TD-LTE. Rezultatul? Prima solutie TD-LTE Gbit din lume si primul si singurul modem de tip chipset din lume care poate sustine tehnologia 8×8 MIMO, asigurand perfomante de top in ceea ce priveste viteza retelei si intensitatea semnalui, oferind totodata o imbunatatire de 80% fata de cea oferita de 4×4 MIMO, in utilizarea spectrului intr-un mod si mai eficient. Mai mult, chipset-ul este capabil sa sustina si tehnologia LTE-V, furnizand conexiuni din ce in ce mai stabile si mai securizate pentru dispozitive care permit IOV.

Belong 5G01: Pionierul erei 5G

Dupa progresele semnificative aduse in materie de 4.5G, Balong doboara un nou record in tehnologia 5G. Reprezentand una dintre cele doua variabile/nuclee de infrastructura principale in materie de retele, dezvoltarea chipset-urilor pentru dispozitivele 5G a devenit un factor crucial pentru evolutia industriei. In cadrul editiei de anul acesta a MWC, Huawei a lansat primul echipament 5G comercial, care suporta standardul global de telecomunicatii 3GPP, pentru tehnologia 5G, dispozitiv ce integreaza chipset-ul Balong 5G01. Acesta suporta toate benzile de frecventa 5G, inclusiv sub-6GHz si MMW, viteze teoretice de downlink super-rapide, de pana la 2.3Gbps si doua posibilitati de conetare la retea: NSA (5G Non-Standalone), respectiv SA (5G Standalone).