HARMAN Digital Cockpit
Auto

CES 2018: HARMAN si Samsung dezvaluie viitorul conectivitatii si al condusului autonom

HARMAN Digital Cockpit

In cadrul recentului partenierat HARMAN si Samsung integreaza tehnologii de software, hardware si cloud cu obiectivul de a deveni arhitecti ai unei experiente inedite de sofat.

Cu mai putin de un an in urma HARMAN International a devenit o filiala detinuta in totalitate de Samsung concentrata pe dezvoltarea de tehnologii conectate pentru pietele auto, atat cele de consumatori, cat si enterprise. Cele doua companii si-au unit deja echipele si resursele pentru a asigura viitorul mobilitatii. La CES 2018 au fost prezentate o serie de solutii unice pentru masinile conectate, care confirma misiunea comuna HARMAN si Samsung de a deveni liderul in conectivitatea digitala si condusul autonom prin conectarea vietii oamenilor, fie acasa, in miscare sau in masina.

Aceste inovatii cheie prezinta o abordare integrata a experientei digitale complete pe care o ofera masina si includ:

• O platforma digitala de bord reinventata pentru toate segmentele de vehicule care transforma total interiorul masinii;
• O noua solutie telematica alaturi de prima solutie de conectivitate pregatita pentru 5G implementata de industria auto;
• Un ecosistem de parteneri si solutii pentru dezvoltarea continua a platformei software Samsung pentru masinile autonome, alaturi de demonstratia primelor implementari impreuna cu TTTech.

Fiecare solutie noua a fost posibila datorita parteneriatului HARMAN-Samsung care utilizeaza resursele de cercetare si dezvoltare globala, pozitia de lider in sectorul de mobile/TV /semiconductori, precum si canalele de distributie Samsung, dar si expertiza si conexiunile HARMAN in domeniul masinilor conectate, precum si comunitatea tot mai mare de parteneri dedicati inovatiei. Ambele companii fac, de asemenea, investitii globale in start-up-uri pentru a ajuta producatorii de echipamente originale sa raspunda cererii in crestere a consumatorilor pentru tehnologii auto integrate prin solutii scalabile care imbunatatesc experienta utilizatorilor.

“Impreuna cu Samsung, am crescut viteza de inovare prin scalare, resurse si competente pentru a ajuta producatorii de automobile sa se concentreze asupra evolutiei masinii printr-o schimbare a abordarii, de la orientarea pe dispozitive, la orientarea pe experiente”, a declarat Dinesh Paliwal, presedinte si CEO HARMAN. “HARMAN are experienta si expertiza in industria auto, iar impreuna HARMAN si Samsung utilizeaza cele mai bune tehnologii si expunerea globala pentru a raspunde mai rapid nevoilor producatorilor de automobile pe aceasta piata extrem de dinamica”.

Noua platforma digitala de bord

HARMAN Digital Cockpit

Noua platforma Digital Cockpit ofera o suita de experiente premium, flexibile si scalabile, care sunt perfect adaptate stilurilor de viata actuale, fara compromisuri in ceea ce priveste siguranta sau performanta. Este disponibila in configuratii de sistem standard si complexe si poate integra perfect panoul de instrumente cu consola centrala prin feedback vocal, tactil, prin butoanele fizice si comenzile de pe volan intr-un singur ecran central pentru toate informatiile si functionalitatile esentiale ale vehiculului. Aceasta platforma sustine totodata o abordare multimodala pentru interactiunile cu diferite interfete om-masina pentru a permite personalizarea sistemului HVAC, a setarilor media si a setarilor pentru profilurile de utilizator.

Platforma Digital Cockpit aduce o noua generatie de sisteme de comunicare si de norme de ergonomie in interiorul vehiculelor, permitand soferilor sa se concentreze la drum, in timp ce interactioneaza intuitiv si in siguranta cu tehnologia incorporata in masina. Acest lucru este posibil printr-o functie de proiectare a serviciilor si aplicatiilor prin telefonul smartphone al utilizatorului, ce permite un grad ridicat de personalizare. Un ecosistem IoT mai complex prin tehnologia cloud, care sustine atat configuratii de software entry-level cat si de mid/high-level, nu numai ca imbunatateste conectivitatea, dar ajuta si la scaderea costurilor si a greutatii totale a vehiculului.

Intr-o configuratie premium, bordul digital creeaza un intreg univers conectat la stilul de viata al soferului prin intermediul platformei Internet of Things. Printr-un afisaj pe monitoare multiple care utilizeaza platforma Ignite de la HARMAN, experienta utilizatorului in masina poate fi personalizata pentru sofer si pasager prin intermediul unor servicii de tipul asistenti personali virtuali, profile mobile, realitate augmentata si multe altele. Acest tip de afisaj permite, de asemenea, ca sistemul de operare Android sa fie integrat pe patru ecrane – o premiera in industrie.

Dedicat generatiei viitoare de mobilitate conectata, platforma digitala premium de bord personalizeaza experientele pasagerilor, astfel incat atat soferul cat si pasagerii sa simta ca masina este a lor, chiar daca nu o detin. Prin folosirea telefonului ca serviciu cheie, sistemul poate accesa automat serviciile de abonament asociate profilurilor utilizatorilor, in timp ce Bixby ofera asistenta personala inteligenta pentru a ajuta pasagerii sa realizeze diverse activitati prin comenzi vocale, tactile si dependente de context.

Platforma Digital Cockpit este scalabila si este disponibila pentru fiecare segment de automobile, oferind functionalitati de securitate verificate in cadrul unui ecosistem deschis dezvoltatorilor.

Prima solutie auto telematica 5G

HARMAN si Samsung dezvolta in parteneriat abordari modulare pentru telematica avansata, capabile sa aiba o latime de banda de 1 Gb / s. HARMAN si Samsung vor livra prima solutie 5G ready din industria auto si antena pentru mai multe benzi pentru a permite o comunicare de date sigura, rapida si fiabila.
Solutia consta intr-o unitate de comanda telematica cu un design modular care gazduieste un dispozitiv de acces la retea (NAD) ce sustine astazi conectivitatea LTE CAT 16 si conectivitatea 5G in viitor, utilizand acelasi design hardware. 5G reprezinta o schimbare de paradigma in viitorul mobilitatii. In sectorul auto, tehnologia 5G ofera capacitatea C-V2X de sporire a sigurantei, care este un element esential pentru transportul autonom. 5G creste viteza de internet cu pana la 100 de ori fata de standardele actuale 4G LTE pentru a permite un transfer de date incredibil de rapid, streaming la rezolutie impresionanta, optiuni de realitate virtuala si augmentata captivante, utilizarea de aplicatii disponibile in cloud, totul in masini aflate in mers, chiar si la viteze foarte mari.
Extrem de fiabil si cu timpi de raspuns cu latenta scazuta de doar 1ms, 5G permite C-V2X si ofera functii de calcul si spatiu de stocare in cloud pentru vehiculele autonome de generatie urmatoare. HARMAN a anuntat la CES ca un lider european in industria auto va fi primul sau client pentru aceasta solutie. La CES 2018, HARMAN si Samsung demonstreaza conectivitate de mare viteza intr-un concept auto mobil de viitor prin infrastructura Samsung Networks 5G.

Solutii avansate de condus astazi pentru un maine autonom

Samsung a dezvoltat in stransa colaborare cu HARMAN noua platforma DRVLINE, o platforma deschisa si modulara pentru condusul autonom care permite cresterea de la nivelul 3 de automatizare pana la nivelul 4 si chiar 5. Cele doua companii vor continua sa se concentreze pe inginerie, calculatoare de inalta performanta, tehnologii senzoriale, algoritmi, inteligenta artificiala si solutii cloud si de conectivitate a caror eficienta se poate masura si care pot sustine grade diferite de autonomie, de la cel mai inferior pana la nivelul 5.

Primul produs ADAS dezvoltat de HARMAN / Samsung va fi o camera foto frontala dotata cu senzor de avertizare in cazul iesirii de pe banda de circulatie, pilot automat, algoritmi de avertizare in caz de coliziune si avertizare pietoni. Noul sistem reuneste experienta Samsung in tehnologii pentru camerele foto cu solutia HARMAN ADAS 360 – care integreaza tehnologia de AI “Machine Learning” si stiinta datelor cu realitatea augmentata – pentru a crea un pasager virtual autodidact care sa se asigure ca experienta de conducere conectata este personalizata si sigura. Noul produs va incepe sa fie livrat in 2018.