Ericsson Gigabit LTE
Retelistica,  Stiri

MWC 2016: Ericsson si Qualcomm au testat viteza de download de 1 Gbps pentru Telstra

Ericsson Gigabit LTE

Ericsson si Qualcomm Technologies au reusit cu succes testarea vitezei de descarcare de 1Gbps in retelele si pe dispozitivele cu capabilitati LTE-Advanced.

Acest lucru a fost posibil datorita testarii interoperabilitatii modemului Snapdragon X16 LTE, un produs al Qualcomm Technologies.

„Este minunat sa vedem ca liderii industriei LTE Ericsson si Qualcomm Technologies sustin comercializarea rapida a serviciilor Gigabit LTE”, a spus Mike Wright, Group Managing Director Networks, Telstra. „Micsorand perioada de timp dintre testele de laborator si disponibilitatea comerciala, vom reusi sa aducem mai repede pe piata aceste dispozitive, oferindu-ne posibilitatea sa imbunatatim experienta utilizatorilor, aspect care va deveni din ce in ce mai important pe masura ce ne apropriem de era 5G.”

Disponibilitatea comerciala a dispozitivelor LTE capabile sa sustina viteze de 1Gbps va fi asigurata de NETGEAR, care se afla intr-un stadiu avansat in ceea ce priveste dezvoltarea acestora. NETGEAR a lansat deja cateva dispozitive LTE-Advanced care suporta viteze de descarcare LTE de 600 Mbps.

„Suntem bucurosi sa ne continuam parteneriatul de lunga durata cu Telstra, Qualcomm si Ericsson, pentru a putea oferi servicii si dispozitive LTE de ultima generatie care sa permita viteze mari de transfer de date”, a mentionat Andrew Green, Vice Presedinte al Mobile Network Products, NETGEAR. „Impreuna, transformam industria si imbunatatim experienta consumatorului final.”

La inceputul acestei luni, Ericsson a anuntat si un nou sistem de radio software si hardware care suporta o rata maxima de download de 1Gbps, iar Qualcomm Technologies a anuntat modemul Snapdragon X16 LTE, pentru a se adresa oportunitatilor de dezvoltare a retelelor LTE si pentru a sustine evolutia operatorilor catre 5G.

„Gigabit LTE va permite operatorilor sa ofere servicii considerabil mai bune clientilor lor, in acelasi timp sustinandu-le evolutia catre 5G”, a adaugat Thomas Noren, Vice Presedinte, Head of Radio Product Management, Ericsson. „Desigur, vitezele de care clientii vor avea parte vor fi diferite in functie de tehnologia dispozitivelor folosite, motiv pentru care Qualcomm Technologies considera ca este important ca chipset-urile pentru smartphone-uri si dispozitive mobile in banda larga sa fie disponibile de anul acesta.”

Pentru a atinge aceasta performanta, Ericsson Networks Software 16B valorifica o combinatie de caracteristici software performante, ce vor oferi acoperire extinsa pentru aplicatii, cu rate maxime de download pana la 1Gbps, datorita imbunatatirilor software aduse la retelele comerciale LTE de astazi.

Caracteristicile combinate ale Gigabit LTE sunt:

• Trei componente Carrier Aggregation (CA) ce permit utilizatorului sa beneficieze de o latime de banda totala de 60 Mhz din mai multe spectre de banda simultan,
• 4×4 MIMO (multiple input multiple output) pe doua CA (aggregated carriers), ce dubleaza numarul de fluxuri de date unice transmise catre smartphone-ul utilizatorului, oferindu-i acestuia capacitate de date mai mare,
• Criptarea LTE 256 QAM (quadrature amplitude modulation) care ofera un numar mai mare de biti in spatiul disponibil al spectrului,
• Lean Carrier al Ericsson care va creste capacitatea de date primite de utilizatorul final cat si capacitatea intregului sistem, reducand interferentele cauzate de semnalele in exces din reteaua LTE.

Combinatia acestor caracteristici a fost demonstrata live si la MWC 2016, dovedind dublarea ratelor maxime de downlink. „Modemul Qualcomm Snapdragon X16 LTE reprezinta cea mai recenta inovatie in tehnologia mobila si un punct de referinta major in drumul spre 5G”, spune Serge Willenegger, Senior Vice President, Product Management, Qualcomm Technologies, Inc. „Suntem entuziasmati sa lucram cu alti leaderi ai tehnologiei mobile precum Ericsson, Telstra si NETGEAR pentru a aduce aceste inovatii catre utilizatori din intreaga lume.”