Ericsson MWC 2016
Retelistica

MWC 2016: T-Mobile US si Ericsson vor testa in teren tehnologia 5G

Ericsson MWC 2016
Ericsson va lucra impreuna cu T-Mobile US pentru a lansa un sistem de test de 28GHz bazat pe tehnologia pre-standard 5G.Incepand cu a doua jumatate a acestui an, cele doua companii vor dezvolta si testa atat in laborator, cat si in teren, anumite aplicatii si servicii pentru 5G, astfel incat sa contribuie la standardizarea acestei tehnologii si la descoperirea de noi oportunitati de business.

Editia MWC 2016 a Ericsson Mobility Report estimeaza ca vor exista 150 de milioane de abonamente 5G pana la finalul anului 2021. Tocmai de aceea, operatorii de telefonie mobila din intreaga lume lucreaza impreuna cu Ericsson pentru a testa tehnologii avansate pentru 5G in laborator si in teren. Retelele 5G vor reduce semnificativ timpul de latenta si vor permite o rata de descarcare si incarcare de date extrem de rapida, vor imbunatati eficienta si fiabilitatea retelei, vor oferi acces fix caselor si companiilor si vor creste substantial numarul de dispozitive ce se pot conecta simultan la o retea.

„Ne bucuram ca ne continuam colaborarea cu Ericsson pentru a extinde capabilitatile 5G din laborator la testari in teren”, a spus Neville Ray, Chief Technology Officer of T-Mobile. „T-Mobile ofera in acest moment cea mai rapida retea 4G LTE din America. Folosind tehnologia existenta LTE si investitiile in spectru potrivit pentru testarile 5G, vom putea oferi servicii 5G odata ce standardele si smartphone-urile 5G pentru consumatori vor fi disponibile incepand cu 2020.”

5G va aduce dupa sine un nou val de inovatii, de care vor beneficia atat consumatorii, cat si o mare parte din industrii. Va fi un element cheie in dezvoltarea IoT, permitand noi aplicatii pentru automobile inteligente si arhitecturi de transport, controlul de la distanta a masinariilor de mare tonaj in medii periculoase, operatii medicale cu ajutorul tehnologiei si noi niveluri de interactiune cu tot ceea ce ne inconjoara, inclusiv realitate virtuala imersiva si o industrie a jocurilor captivanta.

„Testele in teren pentru tehnologia pre-standard 5G reprezinta un pas critic pentru comercializarea 5G”, spune Arun Bansal, Senior Vice President si Head of Business Unit Radio, Ericsson. „Suntem mandri ca lucram cu T-Mobile la dezvoltarea acestei tehnologii, pentru a introduce o noua era a Societatii Permanent Conectate.”

Ericsson si clientii sai, inclusiv T-Mobile, sunt pionieri in dezvoltarea tehnologiei 5G de la stadiul de testari pre-standard la cele in teren. Ericsson a anuntat mai mult de 20 de parteneriate pentru testarea 5G cu operatori din intreaga lume. Prototipurile de sisteme radio 5G ale Ericsson, concepute pentru testarea pe teren de catre operatori, au obtinut deja viteze mobile de peste 25Gbps.