Stiri

Eurosender are un nou partener – Lokko

Gabriela Buzoianu

Eurosender, prima platforma de expeditii door-to-door din Europa, va oferi clientilor acces la servicii de preluare si livrare sameday, in mediul urban, in urma incheierii unui parteneriat cu Lokko, aplicatie dedicata curieratului rapid.

Incheierea parteneriatului presupune integrarea celor doua solutii de catre echipele dedicate de dezvoltatori din cadrul companiilor. Integrarea va fi precedata de o perioada de testare si de imbunatatire a sistemului, urmand ca la inceputul lui 2016 sa devina disponibila publicului.

Noul serviciu se va adresa livrarilor locale in Bucuresti, Timisoara si Cluj, orasele in care opereaza Lokko. In urma parteneriatului, atat clientii B2B, cat si cei C2C vor beneficia de ridicare si livrare in aceeasi zi a coletelor, prin intermediul partenerilor Lokko, respectiv companii de curierat si curieri persoane fizice.

Procesul de expeditie este unul extrem de simplu – clientul introduce pe platforma Eurosender adresele expeditorului/destinatarului, continutul pachetului, greutatea si intervalele orare de predare/primire. In functie de acesti parametri, curierii profesionisti si disponibili, care se afla in apropierea locului de expediere, vor concura pentru a presta serviciul, iar clientul il desemneaza pe cel ales in functie de tarif, rating etc.

“Am observat o cerere accentuata pentru serviciile rapide de curierat, acesta fiind motivul pentru care am ales integrarea cu un serviciu instant de livrare, asa cum este Lokko. Avem in vedere noi parteneriate strategice pe piata locala, pentru ca ne propunem sa personalizam cat mai mult serviciile si experientele clientilor, si astfel sa devenim un jucator cat mai puternic si pe piata de expeditii locale.”, declara Gabriela-Mihaela Buzoianu, Country Manager Eurosender pentru Romania.

Prin intermediul integrarii cu Lokko si a parteneriatelor pe care le vizeaza cu alti curieri locali, Eurosender isi propune ca, in 2016, minim 10% din toate expeditiile sa fie interne. Compania are ca obiectiv pentru 2016 o medie de 3.500 de comenzi pe luna plasate de romani.

“Parteneriatul cu Eurosender este in linie cu strategia noastra vizand expedierile C2C si B2C la nivel local si international, noi lucram in prezent si la dezvoltarea unor parteneriate cu furnizori logistici din Spania si Canada.Consideram ca poate aduce valoare adaugata ambelor parti, punand la dispozitia clientilor Eurosender optiunea de a li se ridica sau livra expedierile imediat (on demand) sau exact in intervalul orar dorit, marja fiind de 30 minute. Aceasta este o premiera pe piata de curierat. De asemenea se deschide accesul si la livrari instant in plan local, cazul in care clientii vor solicita acest serviciu.” declara Octavian Badescu, fondatorul Lokko.