Htc one m9
Telefoane Mobile

HTC M9 – noua lansare HTC de la MWC2015

Htc one m9

Cum era de asteptat HTC a sustinut conferinta de prezentare a noului sau smartphone de top, HTC ONE M9, si a facut-o intr-un mod elegant prezentand atuurile acestuia si de ce este mai bun fata de concurenta.

Htc one m9

Htc one m9

Htc one m9

In mare HTC One M9 pastreaza aceeasi infatisare ca si precedentul HTC One M8 singurele lucruri care il diferentiaza de acesta sunt mici trasaturi pe ici pe colo care accentueaza unicitatea lor. Daca e sa le caracterizam putin, atunci am putea spune ca M8 este un telefon mai barbatesc, mai brut, ce implica forta si stabilitate. M9 se vrea a fi un telefon unisex, cu trasaturi mai fine si mai placute. Acelasi lucru se observa si cand deschidem telefonul, software-ul Sense UI7 fiind inclinat spre acelasi scop. HTC One M9 va fi disponibil in mai multe culori decat M8: avem acum un argintiu cu margini aurii-trandafirii, un gri metal, o versiune auriu complet si inca una roz cu margini aurii. Tonul culorilor se imbina foarte natural gratie constructiei fine si impecabil facute a telefonului. Se observa foarte usor ca de la primul HTC One M7 lucrurile s-au schimbat mult in bine. De asemenea dimensiunile telefonului au scazut pentru a fi mai ergonomic, 144.6 x 69.7 x 9.61 mm fata de 146.4 x 70.6 x 9.4 mm cat are One M8. Greutatea a fost redusa de la 160g la 157g.

O schimbare radicala in design-ul telefonului este mutarea butonului Power de sus in lateralul telefonului sub butoanele de volum. E o alegere mai fireasca si mai la indemana. In rest telefonul se asemana destul de mult cu M8 singura diferenta ramasa ma fiind butoanele de volum csre acum nu mai sunt alcatuite dintr-un singur buton ci din doua separate, iar partea de sus a telefonului este delimitata de un segment din plastic prin care senzorul infrarosu poate comunica cu exteriorul.
HTC One M9 este un smartphone puternic, folosind cel mai puternic CPU de la Qualcomm, 64-bit octa-core Snapdragon 810 asociat cu 3GB RAM si un GPU Adreno 430 foarte potent ce ruleaza pe cea mai noua platforma a celor de la Google, Android 5 Lollipop. In Antutu 5 telefonul reuseste un scor remarcabil de 57422 de puncte situandu-l in parte de top a clasamentului. Pe partea de camera HTC a trecut in sfarsit la o camera adevarata si serioasa, un senzor de 20MP BSI, renuntand la design-ul dual camera din spate. Senzorul are o marime de 1/2.3″ si o rezolutie maxima de 5376 x 3752 pixeli. Ca si specificatii, camera este capabila sa inregistreze continut video 4K, pe cand camera frontala HTC 4MP UltraPixel este capabila de inregistrare 1080p, fiind tocmai camera din spate a lui HTC One M8. Singurul minus pe care il putem atribui camerei ar fi lipsa OIS (Optical Image Sabilisation), lipsa stabilizarii optice a imaginii. Cel mai probabil insa acest lucru se datoreaza lipsei spatiului de la interior ce ar fi fost necesar pentru utilizarea unui senzor optic mai mare. In orice caz, pozele au o calitate foarte buna gratie aplicatiei HTC Zoe ce se ocupa de implementarea algoritmilor in poze ce controleaza calitatea, luminozitatea sau expunerea.

Un telefon deosebit pentru clienti deosebiti. HTC One M9 se remarca printre telefonale momentului si straluceste la targul MWC de anul acesta.

Htc one m9
Htc one m9
Htc one m9