Jeff Ascough
Stiri

Jeff Ascough cel mai apreciat fotograf de nunta din lume e acum in Romania

Jeff Ascough

Jeff Ascough, desemnat de revista American Photo unul dintre cei mai buni 10 fotografi de nunta din lume, a venit in Romania pentru a sustine o serie de prezentari dedicate fotografiei de nunta si eveniment.

Jeff a fost clasat de BBC in top 5 fotografi de nunta din lume, iar revista Professional Photographer l-a numit unul dintre cei mai mari 100 fotografi din toate timpurile. Fotografiile sale au fost expuse in galeria Getty din Londra, in cadrul faimosului festival de fotojurnalism „Visa pour l’image” din Franta, dar si in numeroase expozitii de fotografie din toata Europa.

In anul 2008, acesta s-a alaturat programului de ambasadori Canon, program prin intermediul caruia impartaseste din experienta sa cu alti fotografi pasionati ai lumii. Kit-ul sau de fotograf contine o serie de echipamente Canon, modelul sau preferat fiind Canon EOS 5D Mark III. (http://cpn.canon-europe.com/content/ambassadors/jeff_ascough.do)

Petronius Secareanu, managerul Canon Romania, declara : „Este pentru prima data cand un Jeff Ascough vine in Romania pentru a impartasi cu noi experienta sa fotografica. Peste 500 de fotografi din comunitate au asteptat cu nerabdare aceasta intalnire, iar noi ne bucuram ca am reusit sa cream aceasta oportunitate pentru iubitorii de fotografie din Romania.”

Jeff Ascough, Canon Ambassador 1

Jeff Ascough, Ambasador Canon: „Ma bucur sa descopar in Romania o comunitate mare de fotografi de nunta si eveniment. Acestia m-au intampinat cu mult entuziasm, inclusiv cei care ma urmareau in Marea Britanie mi-au scris si au venit la prezentarea mea din Romania. Sper ca sfaturile sa fie utile pentru cei prezenti la eveniment.”

Creatiile lui Jeff sunt definite de dragostea sa pentru compozitie si lumina; fiecare imagine are o „coregrafie” impecabila in cadru, dar fara ca subiectul sa fie constient de prezenta aparatului de fotografiat. El crede in calitate, nu in cantitate, si in puterea unei singure imagini de a spune o poveste.

Jeff Ascough Canon Ambassador 2

Luna februarie este luna Canon: pe langa evenimentele care il au ca invitat pe Jeff Ascough, Canon aduce in Romania si primele demo-uri ale noului varf de gama DSLR – EOS-1DX Mark II. Construit pentru a oferi fotografilor un avantaj fata de competitie inca din prima secunda a declansarii, modelul EOS-1D X Mark II are ca functii-cheie imagini clare, cu o precizie AF incredibila, ultra-viteza si performanta fiabila pentru a surprinde fiecare moment, filmare avansata in 4K ce aduce povestile la viata, precum si output si management de mare viteza al imaginilor.

De asemenea, a ajuns si primul demo al modelului EOS 80D, o camera foto versatila, cu care veti surprinde imagini spectaculoase si filme Full HD, imbinand tehnologii de imagistica de varf – inclusiv un nou senzor CMOS de 24,2 megapixeli, un procesor DIGIC 6, un sistem AF in 45 de puncte de tip cruce si o rata de declansare rapida de 7 cadre pe secunda.