Lifestyle
333 views 0 comments

Vino in AFI Cotroceni sa descoperi inventiile lui Leonardo da Vinci

by on June 21, 2018
 

AFI Cotroceni Expozitie daVinci

In perioada 20 iunie – 15 septembrie, clientii AFI Cotroceni vor avea ocazia sa viziteze in mod gratuit una dintre cele mai apreciate si impresionante expozitii internationale.Exponatele, ce reprezinta unele dintre cele mai spectaculoase inventii ale geniului Leonardo da Vinci, vor fi dispuse in premiera intr-un mall din Romania. Expozitia va fi inaugurata pe data de 20 iunie, de la ora 20:00, in zona cinematografului.

Leonardo da Vinci este una dintre cele mai emblematice personalitati ale lumii, un geniu vizionar care detine mai multe recorduri impresionante, printre care se numara prima bicicleta, primul tanc sau cel mai vechi model de robot umanoid. Astfel, 45 de masinarii inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci vor putea fi admirate in mod gratuit in cadrul expozitiei din AFI Cotroceni. In plus, 15 dintre acestea sunt interactive, ceea ce va face experienta vizitatorilor si mai interesanta.

“Anul 2018 este Anul Patrimoniului Cultural European, motiv pentru care am dorit sa marcam simbolic acest eveniment, printr-o expozitie unica. Stim ca timpul este pretios, tocmai de aceea ne-am propus ca fiecare experienta traita in AFI Cotroceni de catre clientii nostri sa fie una cu adevarat unica. Asadar, ne bucuram ca am reusit sa ne unim fortele cu partenerul nostru, Original Media, pentru a aduce aceste exponate in mall-ul nostru. Vizitatorii vor avea oportunitatea de a cunoaste mai multe despre geniul lui Leonardo da Vinci si despre modul in care au fost create unele obiecte pe care astazi le cunoastem atat de bine”, a declarat Amira Stanescu, Marketing Manager AFI Cotroceni.

Aduse la viata de artizanii Muzeului Leonardo da Vinci din Florenta, sub atenta supraveghere academica a profesorului Carlo Pedretti, recunoscut pentru studiul manuscriselor lui Leonardo da Vinci, masinariile sunt realizate din lemn si respecta in detaliu schitele din caietele lui da Vinci. In plus, ele vin insotite de o copie a schitei originale precum si informatii despre aplicatiile gandite de marele inventator.

De-a lungul timpului, expozitia „Masinariile lui Leonardo da Vinci – Inventiile unui geniu al Renasterii”a mai fost prezenta in alte 76 de orase din tari de pe toate continentele si a reusit sa atraga, fiecare data, zeci de mii de vizitatori. Aceasta va fi deschisa pentru public in perioada 20 iunie -15 septembrie. Mai multe detalii despre expozitie vor fi disponibile pe www.aficotroceni.ro, pe pagina de Facebook AFI Cotroceni.