Samsung AI Research
Stiri

Samsung va deschide un nou centru dedicat inteligentei artificiale in New York

Samsung AI Research

Samsung a anuntat ca va deschide un nou centru de cercetare in domeniul inteligentei artificiale (AI – artificial intelligence) in New York City, SUA, pentru a-si consolida capabilitatile in acest domeniu.

Situat in inima orasului Chelsea, New York AI Center va fi condus de catre Daniel D. Lee, vicepresedinte executiv al Samsung Research si autoritate globala in domeniul roboticii AI, care s-a alaturat echipei Samsung Electronics in luna iunie a anului trecut. In colaborare cu un expert al tehnologiilor AI bazate pe neurostiinte, H. Seungtian Seung, vicepresedinte executiv al companiei Samsung Research, New York AI Center va conduce cercetarea avansata in domeniul roboticii. In calitate de sef cercetator stiintific al Samsung Electronics, Seung va fi consilier, de asemenea, pentru cercetarea avansata a inteligentei artificiale in dezvoltarea viitoarelor oportunitati de crestere a afacerilor.

“Avem nevoie sa ne concentram pe crearea de noi valori care sa faca viata oamenilor mai usoara si mai convenabila, prin valorificarea puterii inteligentei artificiale in produsele si serviciile Samsung. Pentru a face acest lucru, centrele noastre Global AI, inclusiv Centrul de AI din New York, trebuie sa joace un rol esential”, a declarat Hyun-suk Kim, presedinte si sef al Samsung Research.

Samsung a anuntat planurile de a-si extinde capabilitatile avansate de cercetare in AI pentru a angaja aproximativ 1.000 de specialisti pana in 2020. Acesta va fi cel de-al saselea centru de comunicare al Samsung din intreaga lume si va functiona in parteneriat cu celelalte institutii de cercetare ale Samsung. Centrele AI suplimentare sunt situate in Coreea, Canada, Canada, Rusia si America.

“Suntem incantati sa deschidem un nou centru Samsung AI in New York, care se va specializa in cercetare robotica. New York este unul dintre marile orase ale lumii, iar cu aceasta noua facilitate vom putea valorifica talentul extraordinar din zona. De asemenea, asteptam cu nerabdare sa colaboram cu universitati de varf si centre academice din regiune”, a spus Daniel D. Lee.

Locatia este situata pe 123 West 18th St, New York. Ceremonia de deschidere a avut loc pe 7 septembrie in New York City, cu aproximativ 100 de invitati, inclusiv presedintele Kim, Seunghwan Cho, vicepresedinte executiv al companiei Samsung Research, Geunbae Lee, seful Centrului Samsung AI din Seul, Profesorul Daniel P. Huttenlocher, decan la Cornell Tech si profesorul David Tank, director al Institutului de Neurostiinte Princeton.

“Domeniul AI a facut progrese revolutionare, acceptand in cele din urma retelele neuronale. Acesta este doar inceputul unei noi perioade de inovare in AI, iar noi, la centrul de cercetare Samsung din New York, suntem mandri ca suntem parte din aceste studii interesante”, a spus H. Sebastian Seung.

Centrele globale AI vor contribui la cercetarea Samsung AI cu punctele lor forte regionale unice, iar Samsung va continua sa-si extinda centrele de AI si catre alte tehnologii pentru a-si consolida rolul de lider in cercetarea AI in industrie.