hotspot
Tutoriale & Sfaturi

Cum sa iti folosesti telefonul ca hotspot pentru Internet

hotspot

In unele situatii, spre exemplu atunci cand suntem plecati intr-un loc in care nu avem acces la Internet wireless, si avem nevoie de laptop pentru a rezolva anumite probleme de serviciu, ”salvarea” vine, si de aceasta data, de la smartphone.

Partajarea de Internet sau tethering-ul este o functie care este disponibila pe majoritatea smartphone-urilor de acum si care devine tot mai necesara. Practic, este o modalitate de Internet sharing, prin modem-ul integrat in smartphone.

Asadar, inainte de a conecta alte dispozitive la Internetul de pe smartphone-ul tau, trebuie in primul rand sa te asiguri ca acesta are posibilitatea de a crea un hotspot mobil. Apoi, trebuie sa pornesti conexiunea de date mobile.

”La telefoanele cu Android, partajarea de Internet se poate activa din setarile de conexiune sau WiFi, aici gasindu-se functia Tethering si hotspot mobil. Odata activata aceasta functie, conexiunea de Internet va fi partajata catre alte dispozitive prin WiFi”, explica Marius Boca, ThePhoneGeeks.

Pentru a va asigura ca hotspot-ul creat este unul privat, aveti posibilitatea sa setati o parola. Bineinteles, aveti si optiunea de a nu seta nicio parola, dar specialistii nu o recomanda, pentru ca in acest caz orice dispozitiv cu WiFi aflat in raza de actiune a telefonului se va putea conecta la acest hotspot.

Nu in ultimul rand, trebuie sa luati in calcul costurile pe care le implica o asemenea actiune. Nu uitati ca orice dispozitiv conectat prin Internet sharing la telefon va consuma din datele mobile.

”Este foarte important sa aveti un plan tarifar care sa includa si trafic 3G sau 4G, in caz contrar tethering-ul va genera costuri suplimentare”, subliniaza Marius Boca.

De asemenea, pentru a scadea sansele ca laptopul pe care l-ati conectat sa va consume foarte mult din traficul de date pe care il aveti activ pe telefon, echipa ThePhoneGeeks va recomanda sa dezactivati toate actualizarile de sistem sau download-urile pe care le aveti in asteptare pe calculator, astfel incat acestea sa nu ingreuneze viteza de transfer de care aveti nevoie, si nici sa nu existe riscul epuizarii traficului inainte sa apucati sa trimiteti mailul pe care il doriti.