Samsung Curved UHD TV
Televizoare

Samsung a prezentat la IFA 2013 primul televizor UHD curbat din lume

Samsung Curved UHD TV

Samsung a lansat la IFA in Berlin primul televizor UHD curbat din lume disponibil in diagonale de 55 si 65 inch.

„Am lansat primul «TV UHD curbat» din lume la IFA 2013 pentru a satisface asteptarile diverse ale consumatorilor care asteptau urmatoarea generatie de televizoare”, a declarat EVP Hyun-suk Kim, seful diviziei Visual Display de la Samsung Electronics. „Acesta va fi un punct de reper care deschide acum o noua era pentru urmatoarea generatie de TV-uri prin revigorarea pietei de televizoare UHD.”

Televizoarele UHD curbate de 55 si 65 de inch ofera o calitate a imaginii de neegalat, datorita detaliilor precise si formei curbat. Potrivit celor de la Samsung un televizor UHD curbat este mult mai dificil de produs decat un televizor OLED curbat din cauza caracteristicilor panoului. Televizorul UHD curbat se alatura unei linii in crestere de televizoare UHD Samsung cu diagonale de la 110 inch pana la 98, 85, 65 si 55 inch. Aceasta linie extinsa de televizoare UHD confirma faptul ca urmatoarea generatie de tehnologie TV este in plina dezvoltare.

Avand in vedere ca piata UHD TV este inca la început, Samsung va începe comercializarea televizorului UHD curbat în functie de feedback-ul consumatorilor si de cerintele pietelor.