Samsung HU8500
Televizoare

Samsung a lansat in Romania prima gama televizoare UHD cu ecran curbat

Samsung HU8500

Samsung a lansat in Romania gama de televizoare curbate Ultra High Definition (UHD) HU8500. Noua gama de televizoare Samsung UHD cu ecran curbat HU8500 ofera o experienta de vizionare mult mai intensa, datorita campului de vizualizare largit si adancimii imaginii.

Curbura televizorului mareste dimensiunile campului de vizionare printr-un efect de panoramare, iar distanta este egala de la oricare punct al acestuia catre ochi, ceea ce duce la minimalizarea distorsiunilor de la marginea ecranului.

In urma unei cercetari realizate de Samsung la nivel global cu scopul de a le oferi utilizatorilor cea mai captivanta si placuta experienta TV, s-a observat ca experienta utilizatorului este mult imbunatatita la o distanta de 3-4m. Astfel, Samsung a dezvoltat o curbura optima de 4200R, capabila sa redea cea mai buna calitate a imaginii la aceasta distanta. In acelasi timp, forma ecranului respecta anatomia ochiului, ceea ce aduce un plus de confort.

In plus, ecranele curbate ofera un contrast mai bun, deci imagini mai clare. Auto Depth Enhancer este algoritmul care ajusteaza automat contrastul pentru o profunzime mai ridicata a imaginii oferind in acelasi timp un efect 3D fara ochelari. Totodata tehnologia PurColor intensifica culoarea redata de televizoarele UHD cu ecran curbat.

Pentru a beneficia de cea mai buna calitate a imaginii indiferent de sursa acesteia, Samsung a dezvoltat functia UHD upscaling, ce analizeaza semnalul, reduce nivelul de zgomot si imbunatateste imaginile HD sau Full-HD pana la o calitate aproapiata de standardul UHD. Totodata, tehnologia UHD Dimming contribuie la optimizarea calitatii imaginii, prin procesarea fiecarui bloc de imagine, redand nuante de negru mai profunde si un contrast imbunatatit.

De asemenea, televizoarele Samsung UHD cu ecran curbat HU8500 sunt compatibile cu toate standardele existente astazi pe piata iar, datorita Evolution Kit, aceste vor fi compatibile si cu alte standarde ce vor aparea pe piata in viitor, kit-ul facand posibila actualizarea procesorului, memoriei si software-ului.

Functiile Smart au fost actualizate pentru a imbunatati si mai mult experienta oferita. Astfel, functia Multi Link aduce posibilitatea de multitasking pe televizor, si iti permite sa imparti ecranul in doua zone pentru a putea urmari un canal TV si a naviga pe internet sau in aplicatii, in acelasi timp.

O alta functie Smart foare atractiva este Football Mode, un mod de vizionare a meciurilor de fotbal care ofera functii speciale – un verde accentuat, culori optimizate, sunet cu efect multi-surround accentuat si functia Zoom-In care permite selectarea unei zone si marirea acesteia, pentru observarea atenta a unor detalii, functie de highlight manual a unor secvente importante. In plus, pot fi revazute anumite secvente ale meciului pe o portiune a ecranului, in timp ce pe restul televizorului continua difuzarea meciului live.

Pentru ca aceasta experienta sa fie una de top, Samsung Curved UHD TV aduce si un procesor Quad Core + de doua ori mai rapid.

Televizoarele Samsung UHD cu ecran curbat HU8500 vor fi disponibile in mgazine in variantele de 55 si 65 inch, urmand ca in a doua parte a anului sa fie lansat si modelul de 78 de inch.