i'mWATCH smart watch - Mobile World Congress
Gadgeturi

i’mWATCH – un gadget cool la MWC 2013

i'mWATCH smart watch - Mobile World Congress
i’mWATCH smart watch – Mobile World Congress

Ceasul de mana, smart – i’mWATCH – a fost unul din gadget-urile cool de la MWC 2013. Am aflat de el inainte de  Mobile World Congress 2013, cand am scris si articolul Primul ceas inteligent pentru iPhone si Android  si chiar asteptam cu nerabdare sa il vedem in realitate. Creat de firma italiana i’m S.p.A. din Milano (i’msmart.com), I’mWATCH ruleaza un sistem de operare bazat pe Android, adaptat acestui gadget, numit i’m Droid 2.

Ceasurile smart i’mWATCH sunt realizate din aluminiu, titaniu, argint si aur, fiecare piesa are o lungime de 52,90 mm, o latime de 40,60 mm si o grosime de 10 mm, iar greutatea variaza de la 90 – 170 gr in functie de modelul ales. Daca va intrebati de performanta smartwatch-ul  i’mWATCH are o memorie de 4 GB, 128 MB RAM, procesor IMX233, ecranul este de 1.54″, cu o rezolutie 240×240 px si o densitate de 220 ppi.

Ca pentru orice gadget smart, bateria este foarte importanta, iar la i’mWATCH bateria este reincarcabila, Li-Po 450 mA; se incarca prin USB sau printr-un incarcator si durata de viata este in medie de 24h.  i’mWATCH iti permite sa preiei apelurile de pe telefon si fiindca e smart, e compatibil cu orice smartphone ce ruleaza de la Android 4.0 in sus sau de la iOS 4 in sus. Pe smartwatch poti sa trimiti mesaje, sa navighezi pe retelele sociale si chiar are functie de cronometru si iti poate inregistra pulsul. In plus, poti asculta muzica in format mp3.

i’mWATCH este deja disponibil spre vanzare pe site-ul companiei si in magazine din Spania, Franta, Italia, urmand sa intre pe cat mai multe piete. Pana pe 28 februarie, i’mWATCH are pretul special de 299 euro, ca apoi sa fie vandut la pretul de 349 euro. Despre celelalte functii ale ceasului smart vei afla din filmul de prezentare realizat de New Edition News si reprezentantul i’mWATCH.

[youtube width=”560″ height=”315″]http://youtu.be/kW_vMyG4pCQ[/youtube]