Noutati

ERICSSON VA GESTIONA RETELELE DE TELECOMUNICATII DIN NORDUL SI VESTUL INDIEI

ericsson• Reliance Communications si Ericsson semneaza un contract in valoare de 1 miliard de dolari pentru gestionarea retelelor de telecomunicatii din nordul si vestul Indiei
• Ericsson va asigura 100.000 de km de infrastructura mobila si prin fibra pentru 11 zone de acoperire din nordul si vestul Indiei, incluzand Delhi si Mumbai
• Parteneriatul presupune transferarea a 5000 de specialisti catre Ericsson
• Managementul integrat va asigura servicii la standarde inalte pentru clienti, eficienta operationala si optimizarea costurilor

Reliance Communications Limited, furnizorul de servicii integrate de telecomunicatii din India, a semnat cu Ericsson (NASDAQ: ERIC) un contract de managed services pe 8 ani, in valoare de 1 miliard de dolari, pentru a opera si gestiona retelele fixe si wireless din statele de nord si de vest ale Indiei.

Ericsson va gestiona operatiunile de zi cu zi pentru retelele fixe si wireless si se va ocupa de intretinerea din teren, planificarea si operatinile legate de retele 2G, CDMA si 3G ale companiei Reliance Communications. Acest parteneriat este menit sa satisfaca nevoia consumatorilor pentru servicii si aplicatii de telecomunicatii din una dintre cele mai dinamice piete telecom din lume.

Ericsson va pune la dispozitie companiei Reliance Communications toata experienta globala de care dispune, impreuna cu procesele, metodele si instrumentele care vor ajuta compania sa-si elibereze din resurse si sa se concentreze pe inovare, optimizare si furnizarea unei servicii de calitate pentru consumatorul final. Infrastructura Reliance Communications acopera peste 24.000 de orase si 600.000 de sate din India, pentru care ofera servicii de voce, date si video.

Acest parteneriat este printre primele contracte de managed services pentru retelele fixe si wireless incheiate in India si unul dintre putinele de acest tip incheiate in lume. Ericsson va optimiza procesele Reliance Communications prin integrarea tuturor operatiunilor legate de antenele de telecomunicatii si retelele fixe, wireless sau prin fibra la nivel de business, pe linii de productie separate. De asemenea, Ericsson va ajuta la modernizarea instrumentelor, proceselor si modelelor de buna practica pentru a obtine eficienta operationala si consolidarea costurilor.

„Suntem bucurosi sa anuntam parteneriatul nostru cu Ericsson, care ne va ajuta sa furnizam servicii de calitate utilizatorului nostru final”, a declarat Gurdeep Singh, Chief Executive Officer – Wireless Business, Reliance Communications. „Avand in vedere cresterea complexitatii retelelor de telecomunicatii o data cu aparitia noilor platforme, tehnologii si aplicatii, contam pe experienta si inovatia Ericsson pentru a imbunatati productivitatea retelei si a ne asigura ca opereaza la potential maxim”, a adaugat Gurdeep Singh.

„Suntem incântati ca Reliance Communications ne-a ales pentru acest parteneriat strategic”, a afirmat Magnus Mandersson, Executive Vice President and Head of Business Unit Global Services, Ericsson. „Asimilarea rapida de noi tehnologii este vitala pentru managementul experientei utilizatorului final, mai ales pe o piata de telecom atât de competitiva cum este cea din India. De asemenea, suntem bucurosi ca ni se vor alatura peste 5000 de specialisti de la Reliance Communications”, a mai mentionat Magnus Mandersson.

Ericsson va fi responsabil de imbunatatirea performantei retelei si de calitatea serviciilor, având ca scop sporirea satisfactiei si ratei de retentie a utilizatorului final. Ericsson va lucra indeaproape cu Reliance Communications pentru a identifica oportunitati pentru introducerea de noi servicii, a-si extinde business-ul actual si pentru a atinge potentialul maxim al retelei.