eRepublik Labs
Noutati

eRepublik Labs preia echipa Alien Flow

eRepublik Labs

Creatorul popularului joc de strategie la nivel mondial, eRepublik.com, duce mai departe expansiunea companiei cu noi produse programate sa apara in 2013.

Madrid, 13 Septembrie 2012 – eRepublik Labs anunta achizitionarea Alien Flow, o echipa cu expertiza dovedita in mobile gaming, aflata in Spania. Aceasta achizitie face parte din strategia eRepublik Labs de a se dezvolta pe piata de online gaming si de a-si extinde focusul catre jucatorii impatimiti care utilizeaza platformele mobile.

Alexis Bonte, CEO si co-fondator al eRepublik Labs, a declarat: “Vedem cum numarul jucatorilor de pe platformele mobile creste de la o zi la asta, iar acestia devin tot mai pasionati, asa ca ne dam seama ca trebuie sa profitam de pozitia noastra de lideri la nivel european si in continua expansiune la nivel mondial, in materie de jocuri de strategie, si sa o completam cu expertiza echipei Alien Flow in materie de platforme mobile. Anticipam ca echipa noastra va fi una din primele din Europa care va capitaliza trendul curent al jucatorilor impatimiti de a se muta pe platforme mobile.”

Echipa Alien Flow are experienta in dezvoltarea de jocuri si aplicatii de mobil, concentrandu-si efortul pe crearea de continut complex pentru iOS si Android.

Chris Head, CEO al Alien Flow a declarat: “Suntem incantati sa ne alaturam unei companii care a dovedit mereu atat o crestere solida, cit si creativitate. Asteptam cu nerabdare sa ne alaturam efortului de extindere a portofoliului a eRepublik Labs’.”

eRepublik Labs a fost fondata in 2007. Compania se afla in top 25 al start-up-urilor in Europa, conform TechCrunch. eRepublik Labs inventeaza lumea jocurilor, promovand puterea comunitatilor Web. eRepublik.com, primul joc al eRepublik Labs de strategie sociala online, reprezinta replica in oglinda a lumii reale si a fost lansat in noiembrie 2007. eRepublik.com a castigat un premiu in competitia LeWeb3 start-up din 2007 precum si la competitia TechCrunch FOWA din 2008 unde a fost recunoscuta de AlwayOn drept una dintre companiile private de top in 2009. eRepublik a mai fost nominalizata la Webby Awards in 2009 si 2010. De la lansare, peste 3,5 milioane de oameni si-au creat propria cetatenie in eRepublik, iar jocul are acum o comunitate activa de peste 230.000 de cetateni, dintre care un procent important joaca jocul in fiecare zi.

Chris Head are o experienta de peste 15 ani in industria telecomunicatiilor si a jocurilor. Incepand de astazi el va ocupa functia de COO al eRepublik Labs iar vasta lui experienta in industria jocurilor ii va ajuta cu siguranta pe cei 50 de angajati ai companiei noastre sa devina lider european in randul furnizorilor de jocuri online si aplicatii pentru telefonie.