Noutati

Panasonic prezinta noua sa gama de produse 3D la CES

Panasonic Corporation North America prezinta noua gama 2012 de televizoare VIERA Full HD 3D HDTV si playere Full HD 3D Blu-ray la editia din acest an a Consumer Electronics Show (CES), cel mai important targ international de produse electronice, ce are loc in aceasta perioada la Las Vegas, in Statele Unite, demonstrand inca o data interesul major pentru tehnologiile 3D.

Dintre cele 17 modele din gama 2012 de televizoare cu plasma, 16 sunt 3D, in timp ce cinci din cele 14 televizoare LED/LCD HDTV lansate la CES 2012 au functii 3D. In acelasi timp, Panasonic a lansat doua noi ecrane LED cu diagonala mare – de 47 si, respectiv, 55 inci. Patru dintre cele sase playere Blu-ray din gama pentru 2012 sunt Full HD 3D.

Panasonic a creat un intreg ecosistem pentru crearea si redarea de imagini 3D. Astfel, Panasonic Hollywood Laboratory (PHL) stabileste standardul pentru crearea si prelucrarea discurilor 3D Blu-ray cu multe dintre titlurile 3D curente aflate acum pe piata. Panasonic AG-3DA1, prima camera video din industrie complet integrata 3D, cu inregistrare pe carduri de memorie SD, a fost folosita in timpul ultimei calatorii a navetei spatiale NASA si este utilizata in mod frecvent la evenimente sportive si alte productii 3D pentru televiziune.

De asemenea, o linie completa de camere 3D LUMIX pentru consumatori sunt disponibile pentru cei care vor sa realizeze inregistrari 3D. Imaginile preluate cu astfel de camere pot fi vizionate pe televizoare VIERA 3D HDTV. Panasonic a lansat recent si proiectorul Full HD 3D home theater, PT-AE7000U. Acesta este primul proiector 3D din lume care utilizeaza panouri LCD transparente operate la 480Hz si tehnologia Overdrive Technology care contribuie la reducerea semnificativa a interferentelor 3D.

Recent, Panasonic a inaugurat 3D Innovation Center, la Hollywood, in cadrul PHL, din dorinta de a se implica si mai mult in activitatea comunitatilor de divertisment si emisii TV pentru a imbunatati tehnologiile de productie 3D si de a colabora cu partenerii din industrie pentru a dezvolta noi aplicatii pentru tehnologii 3D. “Avatar a deschis ochii catre experienta imersiva si captivanta pe care o ofera o productie 3D acasa, spune Eisuke Tsuyzaki, Panasonic Corporation North America Chief Technology Officer.

“Panasonic este in pozitia unica de a fi implicat in toate ariile industriei 3D, de la productia echipamentelor pana la ceea ce vedem pe ecranele de acasa. Suntem 100% dedicati tehnologiei si suntem siguri ca adoptia 3D TV este mai rapida decat a televizoarelor HDTV. Spre exemplu, sunt mai multe canale 3D care emit continuu pe cablu sau satelit, fara a mai mentiona volumul mare si variat de continut disponibil pe discuri 3D Blu-ray”, adauga oficialul.