Noutati

Panasonic anunta extinderea gamei de aplicatii disponibile pe platforma VIERA Connect

Panasonic, lider în tehnologiile Full HD si Smart TV, anunta astazi la editia din acest an a targului international de produse electronice Consumer Electronics Show (CES) o noua serie de aplicatii 1 si functii care vor fi disponibile pe platforma VIERA ConnectTM ce va echipa televizoarele Smart VIERA HDTV model 2012.

Printre acestea se numara mai multe optiuni pentru redarea de continut video, functii de social networking, o aplicatie integrata de muzica si cateva aplicatii pentru copii, precum si capabilitati intuitive de cautare, proiectate pentru a face accesul utilizatorilor la continut variat mult mai simplu, rapid si confortabil.

VIERA Connect este platforma IPTV proprietara Panasonic ce permite utilizatorilor de televizoare HDTV cu VIERA Connect, playere Blu-ray si sisteme Home Theater sa acceseze o gama larga de continut internet, video-on-demand si aplicatii variate, de la stiri la fitness, retele sociale si jocuri online. VIERA Connect™ nu necesita prezenta unui echipament adiacent sau a unui calculator 2 pentru a functiona si se activeaza printr-un buton aflat pe telecomanda televizorului.

Noi aplicatii pentru 2012

Noua gama de aplicatii accesibile pe modelele HDTV 2012 ale Panasonic includ software destinat copiilor, aplicatii pentru pasionatii de muzica, cumparatorii online si iubitorii de filme sau televiziune.

• Myspace TV – Exclusiv pentru televizoarele Panasonic Smart VIERA HDTV cu VIERA ConnectTM – Myspace TV este un nou serviciu care transforma experienta televiziunii într-una mai sociala, oferind mai mult control privitorilor, lasandu-i pe acestia sa descopere, sa împartaseasca si sa comenteze programele favorite în spatiul virtual.

Initial, canalele de pe Myspace TV vor fi în principal axate pe muzica, beneficiind de drepturile muzicale detinute de Myspace pentru colectia cu peste 100.000 de videoclipuri muzicale si cele peste 42 milioane de piese.

Myspace TV va depasi în viitor domeniul muzical si va oferi acces la filme, înregistrari sportive si canale de tip reality-show. Serviciul integreaza într-un mod unic nevoia de socializare si placerea urmaririi programelor si filmelor preferate la televizor generand o experienta cu totul noua pentru consumatori.

• Disney Publishing Worldwide – Disney Publishing si Panasonic sunt în negocieri pentru lansarea unei aplicatii disponibile pe modelele Panasonic VIERA ConnectTM Smart TV ce va oferi familiiilor acces la o serie de povesti interactive si animatii cu Cenusareasa, Mickey Mouse si multe alte personaje.

• YouTube™on TV – YouTube a fost printre primele aplicatii disponibile partial prin platforma Panasonic IPTV lansata în 2008. În 2012, VIERA Connect va beneficia de o interfata noua ce va oferi acces complet la YouTube.

• Flixster – Filme si programe TV stocate în cloud pot fi acum usor de urmarit direct pe televizoarele cu VIERA Connect sau prin intermediul playerelor Blu-ray datorita noii aplicatii Flixster ce urmeaza sa fie disponibila în acest an. Prin intermediul acestei aplicatii, consumatorii vor putea accesa una dintre cele mai mari baze de date din lume cu informatii despre filme si programe TV.

• Miramax – Aplicatia Miramax este una dintre noile aplicatii ce vor fi disponibile prin VIERA Connect în 2012, oferind utilizatorilor acces la filmoteca Miramax, celebra pentru filmele foarte apreciate de critici. Aplicatia Miramax va include functii special de tip social precum clip sharing, jocuri si continut bonus. Gama de aplicatii disponibile prin VIERA Connect include deja Amazon Instant Video, Netflix si HuluTMPlus.

• HSN – Aplicatia HSN Shop oferita prin Remote® pentru modelele de televizoare Panasonic echipate cu VIERA Connect ofera consumatorilor americani posibilitatea de a cauta si cumpara online mii de produse. Prin HSN Shop, utilizatorii vor obtine informatii foarte precise despre produsele care îi intereseaza, vor putea citi aprecierile altor consumatori fata de acele produse, vor putea, de asemenea, viziona clipuri demonstrative si apoi vor cumpara produsele cu doar cateva click-uri pe telecomanda televizorului sau a playerului Blu-ray.

• SnagFilms – Noua aplicatie SnagFilms ofera acces gratuit la sute de filme independente, la cerere, disponibile în filmoteca SnagFilms. Iubitorii de filme pot alege dintr-o varietate foarte mare de titluri – de la documentare la drame, comedii sau productii de actiune, castigatoare de premii sau titluri rare.

Noile functii si tehnologii disponibile din 2012

In afara extinderii gamei de aplicatii accesibile, VIERA Connect va oferi totodata o serie de noi functii prin care utilizatorii vor avea acces la continut mult mai rapid, usor de localizat. Printre cele mai importante functii se numara:

• Browserul web integrat – In platforma VIERA Connect prezenta la modelele de televizoare din 2012 utilizatorii vor avea acces la un browser web optimizat pentru TV care va aduce o noua dimensiune experientei IPTV.

• Aplicatia VIERA Remote Versiunea 2.0 – Aplicatia VIERA Remote permite utilizatorilor de smartphone sau tableta sa le foloseaca pe post de telecomanda. Versiunea 2.0 a aplicatiei se conecteaza cu noi browsere si continut web în timp ce introducerea textului este mai facila datorita operarii la tastaturile mult mai familiare ale dispozitivelor mobile.

• Social Network TV extinsa – În 2011, VIERA Connect a fost prima platforma care a lansat functia Social Network TV ce permite utilizatorilor sa priveasca la televizor în timp ce folosesc retele sociale precum Twitter si Facebook simultan, pe acelasi ecran. În 2012, VIERA Connect extinde aceasta functie prin introducerea conectarii la Skype ce va permite utilizatorilor sa discute prin popularul serviciu de comunicare în acelasi timp in care urmaresc programele TV preferate.

• TV.com – Nou pentru acest an este site-ul TV.com al CBS Interactive, un serviciu pentru cautare de programe TV si recomandari ce confera utilizatorilor acces rapid la continutul video preferat si la informatii despre acesta.

• Ooyala – În 2012, VIERA Connect va include Ooyala, distribuitor de tehnologii video digitale, statistici si servicii ce permit publisherilor de continut video sa afle mai usor audientele cu ajutorul platformei Panasonic VIERA Connect Smart TV.

• Brightcove – În 2012, platforma VIERA Connect Smart TV va integra platforma Brightcove Video Cloud, permitînd celor peste 3600 de clienti Video Cloud din lume sa îsi extinda acoperirea prin echipamentele Panasonic si sa ofere consumatorilor acces la alte tipuri de continut video, direct din fotoliul de acasa.

“An dupa an, platforma Panasonic VIERA Connect Smart TV a continuat sa se extinda rapid avand însa ca tinta principala livrarea unei experiente interactive deosebite posesorilor de televizoare Smart VIERA HDTV si playere Blu-ray, experienta ce poate fi personalizata dupa preferintele fiecaruia”, spune Merwan Mereby, Vice President of Interactive Content & Services la Panasonic. “In 2012, Panasonic anunta cu mandrie colaborari strategice cu dezvoltatori de top, tehnologii si branduri care vor trece platforma VIERA Connect Smart TV la un nou nivel de conectivitate, acces la continut si experiente unice pentru consumatori”, adauga oficialul.

O gama deja impresionanta de aplicatii disponibile

Lansata pe piata pentru prima data în 2008, platforma VIERA Connect ofera deja o colectie serioasa de aplicatii de la retele sociale (inclusiv Skype™, YouTube™, Facebook si Twitter), continut video (prin Amazon Instant Video™, Netflix, HuluTM Plus si Ustream), canale sportive (precum FOX Sports, MLS Matchday Live, NBA Game Time si NHL Game Center), jocuri (produse de Accedo Funspot, Gameloft si PlayJam), fitness (BodyMedia, ifit si Withings), muzica (prin Pandora si Shoutcast), stiri si informatii (de pe AccuWeather, Associated Press si WSJ Live) si multe altele.

Disponibilitatea platfromei VIERA Connect

Peste 60% dintre noile modele pentru 2012 de televizoare VIERA HDTV vor avea acces full sau limitat la functiile VIERA Connect. Accesul complet la VIERA Connect va fi disponibil pe o serie de modele VIERA® HDTV, playere Blu-ray DiscTM si sisteme Home Theater Systems printre care:
• Plasmele din seriile VT50, GT50, ST50 si UT50
• LED-urile din seriile WT50, DT50, ET5, E50 si E5
• Playerele Blu-ray Disc DMP-BBT01, DMP-BDT500, DMP-BDT320, DMP-BDT220
• Sistemele Home Theater SC-BTT490, SC-BTT195, SC-BTT19

Prin porturile USB se poate conecta un adaptor wireless LAN sau o tastatura pentru o navigare mai usoara, dar si memorii USB compatibile cu formatele AVCHD si JPEG. Nu se percepe nicio taxa pentru utilizarea platformei VIERA Connect4.

Portalul dezvoltatorilor

Pentru a atrage participarea companiilor dezvoltatoare de aplicatii si solutii terte, Panasonic a lansat în 2011 VIERA Connect Developer’s portal unde sunt puse la dispozitia acestora VIERA ConnectTM SDK si API.

In 2011, Panasonic a lansat si VIERA Connect MarketTM, un serviciu ce permite consumatorilor sa îsi personalizeze experienta de pe televizoarelor VIERA cu ajutorul catalogului de aplicatii terte încarcate de catre companiile dezvoltatoare. VIERA Connect Market a fost printre primele platforme IPTV care vinde produse inclusiv camere foto Panasonic LUMIX si camere video, carduri de memorie SD si periferice precum controllere pentru jocuri.