LG CES 2016
Televizoare

CES 2016: LG lanseaza gama 2016 de televizoare 4K cu tehnologie HDR

LG CES 2016

Anul acesta la CES 2016 in prim plan se afla televizoarele 4K cu tehnologie HDR de la LG.

Gama 2016 de televizoare LG include varfurile de gama UH9500 de 65 de inci si UH9550 de 86 de inci, precum si SUPER UHD TV UH8500 de 65 de inci si UH8550 de 75 de inci. Modelele premium SUPER UHD TV ofera o rata de reproducere a culorilor imbunatatita, functii avansate pentru o calitate superioara a sunetului si a imaginii, inclusiv HDR (high dynamic range), precum si atragatorul design LG ULTRA Slim.

Ambele varfuri de gama, UH9500 si UH9550 dispun de cel mai avansat panou IPS din industrie, cu tehnologii inovative cum ar fi True Black Panel si Contrast Maximizer. True Black Panel este o tehnologie patentata care micsoreaza reflexiile si imbunatateste rata de contrast, oferind astfel o experienta de vizualizare mai confortabila, in timp ce Contrast Maximizer ofera mai multa profunzime prin separarea obiectelor de fundalul imaginii.

HDR Plus este tehnologia care permite modelelor UH9500 si UH9550 sa afiseze continut 4K HDR exact asa cum a fost realizat. Mai mult, tehnologia LG ULTRA Luminance imbunatateste semnificativ contrastul dintre zonele deschise si inchise, oferind astfel un efect HDR superior. Intrucat aceste modele dispun si de porturi HDMI compatibile HDR, precum si de un procesor de conversie SDR-HDR, utilizatorii se pot bucura de continut aproape HDR din orice sursa standard.

LG ColorPrime Plus contribuie la reproducerea avansata a culorilor prin amplificarea gamei de culori care poate fi afisata. Aceasta tehnologie utilizeaza un spectru de culori extins pentru a reda o gama mai mare de nuante, generand astfel imagini mai profunde si mai realiste. Billion Rich Colors, alta tehnologie inovativa, utilizeaza panoul de 10 biti si puterea de procesare de 10 biti pentru a permite modelelor UH9500 si UH9550 sa afiseze peste un miliard de culori. Iar cu suport pentru BT.2020, noua generatie de standarde de transmisie si distributie, aceste televizoare cu siguranta vor fi actuale pentru o perioada indelungata.

UH9500 adopta noul concept de design LG, fiind astfel mai subtire decat predecesorul sau. Reducerea spatiului dintre panou si carcasa, precum si profunzimea ecranului de doar 6,6 mm si marginile aproape insesizabile contribuie la aspectul televizorului, care pare ca pluteste in aer. Dar UH9500 exceleaza si la capitolul sunet. LG a colaborat cu producatorul de tehnologie audio de varf harman/kardon pentru a realiza un sistem de difuzoare care ofera un sunet detaliat de inalta calitate. Noua functie LG Magic Sound Tuning masoara si analizeaza mediul in care se afla utilizatorul si realizeaza modificari pentru ca sunetul sa fie perfect ajustat pentru conditiile din camera in care se afla.

Similare din punct de vedere al functiilor cu UH9500 si UH9550, modelele UH8500 si UH8550 ofera la randul lor tehnologiile ColorPrime Plus, Billion Rich Colors, ULTRA Luminance si Contrast Maximizer intr-o configuratie usor diferita. LG va mai prezenta si televizorul 8K SUPER UHD de 98 de inci, care va fi disponibil din a doua jumatate a 2016.