Telefoane Mobile

CES 2016: Ericsson prezinta trei noi solutii IoT pentru case si orase inteligente

Ericsson - Smart metering as a service

Ericsson a lansat in cadrul CES 2016, trei noi solutii dedicate furnizorilor de servicii de comunicatii si companiilor de utilitati si pentru a acoperi cerintele unei piete in care Internetul Tuturor Lucrurilor (IoT) este in plina dezvoltare.Aceste solutii vor consolida pozitia unica a companiei pe piata serviciilor end-to-end la nivel global.

IoT se dezvolta rapid si reprezinta un adevarat factor de transformare, contribuind din ce in ce mai mult la contopirea lumii fizice cu cea digitala. In ultimul Ericsson Mobility Report, se estimeaza ca vor exista 28 de miliarde de dispozitive conectate pana in 2021, mai mult de jumatate din acestea fiind conexiuni Machine-to-Machine (M2M) si IoT.

Mai mult decat atat, numeroase studii au identificat potentialul si valoarea IoT pentru societate, orasele inteligente, casele conectate si dispozitivele consumatorilor contribuind in mod principal la nivelul de valoare perceput. Lider in inovatie in materie de solutii pentru orase inteligente si case conectate, Ericsson a lansat in cadrul CES 2016 trei solutii IoT:

• Contorizare inteligenta ca serviciu
• Sistem de analiza a datelor despre utilizatori si IoT
• Software-ul de retea 17A pentru sustinerea conexiunilor si aplicatiilor IoT

Contorizarea inteligenta ca serviciu

IT&C devine din ce in ce mai important pentru companiile de utilitati, pe masura ce acestia cauta sa isi imbunatateasca eficienta operatiunilor si sa gaseasca metode noi pentru a inova si imbunatati experienta consumatorilor. Contorizarea inteligenta ca serviciu permite outsourcing-ul complet al proceselor de business si beneficiaza de experienta Ericsson in implementarea a 42 de milioane de contoare inteligente la nivel global. Avantajele contorizarii inteligente includ un timp redus pentru pregatirea lansarii pe piata, management superior al contoarelor si operatiunilor, dar si reducerea considerabila a costurilor. Pe scurt, furnizorii de utilitati vor beneficia de un cost scazute, o complexitate redusa a operatiunilor datorata faptului ca Ericsson va fi singurul punct de contact cu furnizorii de servicii IT, operatori telecom si companii de servicii de teren, totodata imbunatatind calitatea generala a serviciilor.

Pentru consumatori, contoarele inteligente vor insemna facturi cu costuri exacte pentru utilitati si posibilitatea de a-si controla cheltuielile. Acestea vor permite si unor servicii avansate de control automat si sigur al luminii si temperaturii in case.
Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al doilea din 2016.

Sistem de analiza a datelor despre utilizatori si IoT

Cresterea exponentiala a numarului de dispozitive conectate, atat din partea consumatorilor individuali, cat si din partea diverselor industrii, ofera operatorilor telecom oportunitatea de a-si valorifica bazele de date despre consumatori si IoT. Sistemul de analiza a datelor despre utilizatori si IoT dezvoltat de Ericsson va permite operatorilor sa faca acest lucru in timp real, cu ajutorul unui motor de cautare si analiza incorporat in baza de date a utilizatorilor.

Aceasta solutie extinde oferta Ericsson de servicii de consolidare a datelor despre utilizatori si functioneaza atat pe dispozitive celulare, cat si pe cele non-celulare. Mai mult decat atat, sistemul poate prelua informatii si din baze de date externe, generand intr-un mediu securizat analize si aplicati IoT importante pentru mai multe industrii.

Ca rezultat, operatorii isi pot eficientiza operatiunile interne si extinde afacerea atat catre consumatori, cat si diverse industrii. In paralel, isi pot extinde rolul in ecosistemul IoT peste pragul simplu de conectivitate, avand astfel o pozitie dominanta in piata.
Solutia va fi disponibila comercial la finalul trimestrul al doilea din 2016.

Ericsson Network Software 17A

Software-ul de retea 17A pentru sustinerea conexiunilor si aplicatiilor IoT

In septembrie 2015, Ericsson a anuntat o suita de imbunatatiri software pentru a accelera dezvoltarea IoT, eliminand piedicile ce impiedica adoptia acestuia in piata. Pentru a putea face fata numarului din ce in ce mai mare de dispozitive IoT care vor avea o gama larga de intrebuintari si cerinte, Ericsson va lansa software-ul de retea „17A for Massive IoT” care va sustine milioane de conexiuni si aplicatii. Noul software de retea va introduce IoT de banda ingusta (narrowband IoT – NB-IoT) in infrastructura LTE existenta, permitand implementarea securizata si stabila a unei conexiuni mobile la costuri totale mult mai scazute.
Solutia va fi disponibila comercial in trimestrul al patrulea din 2016.