Pareri

De ce si cui recomand extensiile de gene?

Chic Lashes

Dupa ce am aflat de promotia CHIC LASHES lansata la inceputul anului, tentatia de a incerca extensiile de gene deja mi-a incoltit in minte. Asa ca m-am hoarat sa incerc pentru prima data .. (muzica dramatica, va rog!).. extensiile de gene. Nu ma incanta si nu am incercat vreodata extensiile de unghii, dar extensiile de gene?! Si eu am fost tot atat de surprinsa…

Am admirat dintotdeauna persoanele cu genele lungi, acele gene naturale care nu au nevoie de mascara pentru a arata extraordinar. Din punctul meu de vedere nu se compara nimic cu frumusetea naturala (daca esti norocoasa, inzestrata de natura), dar in acelasi timp apreciez un machiaj natural – “the no make-up make-up”. Un ten impecabil, putin blush, un strop de mascara, o urma de eyeliner si un ruj sau balsam de buze – ideale pentru a sublinia trasaturile fetei – toate intra intr-un ritual de beauty necesar mai ales cand esti ochelarista ca mine.

Iata ca noua mea rama de ochelari, (mai groasa, de data asta) mi-a dovedit ca fara un pic de machiaj par un soarece de biblioteca bolnavicios si palid. Si-asa am decis sa incerc extensiile de gene. Am avut ceva emotii, mai ales cum imi stiu ochii sensibili si pentru ca in ultimele luni am tins spre un machiaj cat mai natural, spre deloc. ( Biiine, recunosc, imi era tare frica de efectul de travestit / “drag queen”!)

E amuzant pana la urma cum, pe un frig naprasnic, am plecat cu determinare spre Strada Sperantei, spre Belle Maison Spa unde se afla CHIC LASHES. Aici in atmosfera relaxanta, de spa, am intalnit-o pe Florina – lash designer CHIC LASHES – cu care am discutat despre sensibilitatile ochilor mei si despre ce fel de efect imi doresc de la noile gene. Nu am pierdut mult timp cu vorba si abia apoi am inteles de ce…. Cu o rabdare incredibila a lipit fire minuscule de gene de genele mele actuale. Genele-au zburat in jurul meu, eu am stat relaxata pe pat si dupa 1h 30 minute am deschis din nou ochii.

florina - chic lashes

Si acum sa raspund intrebarii din titlu de ce si cui recomand eu extensiile de gene?
1. Ochelaristelor, nu ezitati sa incercati extensiile de gene, ele va vor pune in evidenta ochii si vor oferi detaliul acela care va va transforma privirea. Fac pana si cei mai geekish ochelari mai interesanti si-s chiar distractive, credeti-ma!
Recunosc ca fara ochelari am senzatia ca-s o diva cu ochii mijiti seducator (la orice ora!!! :)) ), dar cand imi pun ochelarii treaba se schimba complet (sau poate asa mi se pare mie, tineti cont ca-s si un pic chioara); genele par sa fie naturale, lungi, dese, absolut superbe.

2. Tipelor comode si all natural ladies – daca nu iti place sa te machiezi, te machiezi rar sau pur si simplu dimineata iti dai seama cu regret ca in loc sa mai dormi 10 minute te machiezi la bec, fara mare tragere de inima, afla ca extensiile de gene sunt salvatoare.
De aproape doua saptamani de cand flutur genele 2D CHIC LASHES, trebuie sa recunosc ca in multe zile nu m-am machiat pentru ca nu mai simteam nevoia. Extensiile de gene te fac sa te simti frumoasa, chiar si dimineata cand abia deschizi ochii de oboseala. Iar cand am ales machiajul, am apelat la un fond de ten, un fard de obraz si un ruj – in 5 minute totul era gata! Asa cum machiatul e mai rapid si demachiatul devine mai simplu cand ai extensii de gene. Si acum am realizat, de 2 saptamani nu am mai folosit eyeliner si nici mascara! E mare lucru, caci daca peste eyeliner mai saream, iata ca de mascara eram chiar dependenta.

3. Mamelor si persoanelor foarte ocupate – ele sunt cele care din lipsa de timp si dupa cate griji isi fac in fiecare zi renunta la sentimentul minunat de a se simti frumoase. Pur si simplu nevoia asta nu mai reprezinta o prioritate si nu au timp sa isi bibileasca machiajul in fiecare dimineata, sa il verifice de-a lungul zilei sau inainte de intalnirile importante de afaceri… Pentru ele extensiile de gene sunt o alegere naturala si simpla, le vor salva timpul, iar “machiajul” va fi deja la locul lui cand au nevoie sa se bazeze pe el ori sa se simta frumoase (credeti-ma ca veti descoperi o reala placere cand, accidental, va revedeti in oglinda si va dati seama ce privire aveti). Ele vor putea alege gene mai scurte, care aduc cu un plus de volum (nu ca ale mele si lungi si dese) si o nuanta mai intensa, care sa faca redundata folosirea unei mascara.

4. Persoanelor cu ochii deschisi la culoare. Pentru ca sunt negre, extensiile de gene vor aduce un contrast extraordinar cand sunt asociate ochilor deschisi la culoare, vor face ca transformarea aceea pe care machiajul o are asupra lor sa fie cu adevarat spectaculoasa. Iar partea buna este ca acest efect dureaza cel putin 3-4 saptamani!

5. Persoanelor cu genele amarate, adica scurte si rare sau pur si simplu gene drepte si incapatanate. E clar ca intotdeauna iti vei dori ceea ce nu ai, asa ca nu e gresit ca daca ai genele scurte sau “prea” drepte sa apelezi la extensii pentru a avea genele mult ravnite. E natural sa simti asta si atunci extensiile de gene vor raspunde mai degraba unei nevoi si nu unei curiozitati, unei distractii, cum a fost in cazul meu.

Si nu in ultimul rand, extensiile de gene sunt ideale pentru oricine doreste / trebuie sa aiba un look impecabil si mai ales celor care nu se pricep la automachiaj. Cand imaginea ta conteaza mult apelezi la astfel de trucuri care iti fac genele sa para naturale, corecteaza estetic anumite trasaturi (de exemplu pleoapa cazuta) si iti scutesc timpul cu pregatirile pentru machiaj.

7

Cum  a fost experienta mea cu genele 2D de la CHIC LASHES:
Recunosc ca in primele 3 zile m-am acomodat mai greu cu extensiile de gene, cum spuneam ochii sensibili mi-au facut figuri… Mi-am periat genele, le-am aranjat cu degetele, ele aratau fantastic dar tot simteam ca ceva nu e in ordine din cand in cand… Daca ochiul “bun” avea genele disciplinate si totul a fost ok din start, ochiul meu lenes (nu radeti, chiar asa e saracul…) are genele crescute mai haotic, m-a tot suparat si simteam ca ceva ma jeneaza. Am banuit eu ca totul are legatura cu modul in care imi sunt crescute genele insa abia in oglinda cu efect de lupa am observat ca o mica mica geana se sucise si de aici disconfortul resimtit de mine. Dupa ce am rasucit inapoi geana respectiva si nu-mi mai atingea coltul ochiului am reusit sa ma bucur cu adevarat de noile mele gene. De atunci nu le-am mai simtit ca fiind straine ba chiar m-am obisnuit cu ele, nu imi mai par ceva iesit din comun.

La ce sa te astepti cand vrei sa incerci extensiile de gene?
E important sa stii ce efect doresti sa obtii prin extensiile de gene astfel ca schimbarea sa fie pe placul tau, asa ca nu ezita sa ii ceri asta specialistei care iti va face extensiile. Extensiile de gene presupun o munca minutioasa pe care lash designer-ul tau o va realiza cu atentie timp de o ora si jumatate, asa ca ai rabdare! Eventual daca te plictisesti repede ( ca mine) poti sa meditezi sau chiar sa adormi (muzica ambientala si intregul décor de spa te vor imbia la somn). Glumesc!!! Poate nu e tocmai indicat sa adormi pentru ca e important sa tii ochii inchisi cat se lucreaza pe gene, dar cert este ca te vei relaxa in tot acest timp. Iti vei aminti cat e de important sa iti acorzi acest timp pentru tine, fie el o data pe luna.

Specialistul iti va demachia pleoapele si iti va izola genele inferioare cu o banda alba adeziva. Poate singurul disconfort il vei simti cand ti se va indeparta aceasta banda la final, dar in general intregul procedeu va fi simplu, singura regula va fi sa te relaxezi, sa ai rabdare si sa tii ochii inchisi.

Ce sa faci si sa nu faci dupa extensiile de gene?
Vei vedea ca nu vei avea nevoie de mascara, deci ia-ti la revedere de la el pentru o perioada. Va fi crucial ca demachierea sa se realizeze cu apa sau cu apa micelara si NU cu demachiante cremoase ( sau pe baza uleioasa ) pentru a-ti pastra extensiile mai mult timp pe gene (asta daca-ti plac!). Asa ca daca vrei sa iti reziste, e clar ca trebuie sa fii delicata, sa nu te mai freci la ochi ca un copil nabadaios!!!

Cat dureaza extensiile de gene?
Am aflat si eu ca extensiile tin in medie 1 luna de zile, la 3 saptamani se recomanda o intretinere, iar in functie de cat de multa grija ai de ele pot sa ramana chiar si 6-8 saptamani. Revin cu pareri dupa mai mult timp, sper sa nu arate dubios cand incep sa cada mai multe din ele… Cert este ca pana acum mi-am smuls singura o geana in primele zile cand ma jena ochiul si inca una am pierdut-o zilele trecute in timp ce ma demachiam. Rezonabil doua gene in aproape 2 saptamani, nu?

De ce extensii de gene cand sunt atatea variante de gene false?
Daca ar fi sa compar extensiile de gene cu genele false, din punctul meu de vedere extesiile de gene castiga teren fara indoiala. Avantajul e evident, genele false sunt mai ieftine si reutilizabile, dar trebuie sa ai indemanare si rabdare, in plus, le vei folosi ocazional, in timp ce extensiile te vor aranja timp de saptamani bune.

Ori de cate ori am incercat genele false ajungeam sa imi sterg intregul machiaj, sa ma enervez, sa-mi smulg si genele mele, ca intr-un final sa renunt complet la idee… Am ochii sensibili si imi lacrimeaza intr-o veselie cand aplic genele false, mai ales cand simteam adezivul genelor de tip banda foarte aproape de linia naturala a genelor. Dupa tentative esuate am ajuns sa apreciez genele false fir cu fir, pe care le aplic numai in coltul ochilor, in cazuri exceptionale, la petreceri extravagante si numai cand am timp si rabdare (adica o data sau de doua ori pe an). In schimb ma bucur ca am descoperit cum pot sa scurtez timpul acordat machiajului, prin extensiile de gene.

Sunt mandra de aceasta ultima descoperire si sper ca experienta mea sa iti fie de folos. Daca ai incercat deja, povesteste-mi cum a fost experienta ta cu extensiile de gene…. Chiar sunt curioasa!
Like ori ba?