Lifestyle,  Pareri

La Gateway VR Studio imbini distractia cu sportul si imaginatia

Cea mai noua distractie din oras este, fara indoiala, studioul de realitate virtuala Gateway VR Studio. Daca iti plac jocurile sau doar cauti un alt fel de distractie, iti zic de acum, nu se compara cu nimic jocurile in realitate virtuala, asa ca iata un nou motiv de a socializa, de a te juca in afara zonei tale de confort, dar cu siguranta la alt un nivel.

Am primit o invitatie de ma juca in cadrul studioului de realitate virtuala, Gateway VR Studio si bineinteles ca m-am entuziasmat, desi nu era prima data cand m-am jucat pe casti de realitate virtuala. Chiar la inceputul anului am incercat cateva jocuri de realitate virtuala in cadrul unui eveniment Nvidia unde am testat castile Oculus Rift si HTC Vive. HTC Vive mi-au lasat o impresie foarte buna tocmai pentru ca nu mi-au obosit ochii asa cum s-a intamplat cu Oculus Rift, plus ca imaginea mi s-a parut mult mai clara. Experienta VR mi-a placut surprinzator de mult si dupa terminarea evenimentului Nvidia chiar imi doream sa testez cat mai multe jocuri de realitate virtuala. La cateva luni dupa am evenimentul Nvidia am primit cu bucurie invitaia de la Gateway VR Studio de a testa mai multe jocuri de realitate virtuala.

Nu auzisem de Gateway VR Studio pana atunci, asa ca am intrat pe site-ul lor vrstudio.ro sa imi fac o impresie, sa vad ce jocuri / experiente au, iar daca pe cateva dintre ele le stiam – Everest, TheBlu si Brookhaven – am vazut ca aveau multe alte jocuri interesante. I-am cautat repede pe Facebook, am identificat locatia, strada 11 Iunie, in incinta Fabrica, deci langa Parcul Carol si am sunat pentru o programare. Pentru ca in weekened studioul este plin, am decis sa iau si pe Irina la Gateway VR Studio intr-o joi seara. Odata ajunsi am fost intampinati de Andreea Centea si de Fane, cei doi initiatori ai proiectului Gateway VR Studio. Mi-a placut entuziasmul lor, Fane ne-a povestit cum a renuntat jobul lui dintr-o multinationala pentru a-si dedica timpul pasiunii, jocurile, care acum in realitatea virtuala par cu atat mai vii si acaparante. In realitate virtuala faci miscare, sport si fara sa iti dai seama, ceea ce e genial pentru persoanele comode si in plus iti antrenezi mintea, ceea ce e intotdeauna un castig.

Pentru inceput, mi s-a facut instructajul de folosire a echipamentului, procedura e destul de simpla ai casca de VR, doua controlere si un cerc virtual in care trebuie sa ramai, iar ghidul, un mic robotel iti arata exact cum sa le folosesti. Am inceput cu cateva jocuri de incalzire, pentru a ma obisnui. Insa dintre toate jocurile pe care le-am incercat, RAW DATA este jocul care mi-a placut cel mai mult, e un shooter cu grafica buna si, in plus, l-am jucat la dublu, ceea ce face ca actiunea sa fie si mai interesanta. Iar trailerul de la Lightblade – cel in care inveti sa manuiesti sabiile laser din Star Wars m-a cucerit deja, abia astept sa apara jocul!

Irina s-a bucurat de experientele subacvatice din THEBLU, s-a tarat prin studio in timp ce juca Everest si s-a sinucis o data de pe Empire State Building (sau o cladire foarte inalta) ca sa isi testeze teama de inaltimi ( se pare ca nu o are, a sarit cu prea multa usurinta!). In plus, a facut febra musculara de la trasul cu arcul in cuburile explozive, a evoluat ca ninja in Fruit Ninja si, cel mai mult, i-au placut victoriile pe care l-a avut pe Everest. A ramas uimita de experienta Tilt Brush – jocul unde pictezi in spatiul 3D in realitate virtuala. Un joc in care te incanta tocmai unghiul de vizualizare 3D, grafica inedita, sentimentul ca te afli in spatiu, in gol si posibilitatile inedite de a crea planete, haine, tot ce vrei …

Andreea chiar povestea ca sentimentul ca te afli intr-un spatiu gol ii crea o stare de anxietate unei fetite care a testat Tilt Brush si atunci ea a inceput sa isi creeze o platforma pe care sa stea, pe care sa o vada si care i-a dat siguranta de a explora in continuare lumea virtuala. E intr-adevar o experienta relaxanta si creativa:

M-am convins, experientele din realitate virtuala, testate in Gateway VR Studio sunt pasul urmator nu numai pentru distractie, ci si pentru invatare, pentru dezvoltarea personala. Iti poti testa si invinge temerile, te poti bucura de grafica extraordinara a jocurilor, poti interactiona, crea si simti victoria pe pielea ta, indiferent de varsta.

Asa ca daca nu ati incercat inca experientele in realitate virtuala, va recomand cu mare drag sa va rezervati o experienta (daca nu mai multe) la  Gateway VR Studio, pentru ca merita!