windows 10
Stiri

Microsoft a anuntat primul update major pentru Windows 10!

windows 10

Vicepresedintele executiv Terry Myerson de la divizia Windows si Dispozitive a anuntat astazi disponibilitatea primului update major al Windows 10.

In contextul furnizarii Windows ca serviciu (Windows as a service), actualizarea din noiembrie ofera imbunatatiri semnificative clientilor business, precum Windows Update for Business (Windows Update pentru Afaceri), Windows Store for Business (Magazin Windows pentru afaceri), Mobile Device Management (Managementul dispozitivelor mobile), Azure Active Directory Join si noi functionalitati de securitate.

Optimizarile aduse de acest Update includ:

– Performanta in sarcinile de zi cu zi, timpul de boot fiind cu aproape 30% mai scurt decat la Windows 7, pe acelasi dispozitiv
– Legat de Cortana, se poate folosi un pen pentru a efectua adnotari in Cortana Notebook, iar Cortana va recunoaste numarul de telefon, adresa de email si chiar adresa fizica pentru a ajuta la setarea de reminder-e. Cortana poate fi utilizata acum si pentru a tine evidenta evenimentelor personale si a rezervarilor la film, trimitand remindere utile legate de locul unde trebuie sa ajungi si cum sa faci pentru a ajunge la timp, plus optiunea de a rezerva o masina si de a localiza via Uber**. Suntem incantati sa anuntam disponibilitatea Cortana pentru Japonia, Australia, Canada si India (in engleza) cu functionalitati si experiente particularizate pentru fiecare dintre aceste piete.
– Microsoft Edge ofera performanta si securitate imbunatatite, alaturi de un tab de previzualizare, care iti permite sa treci pe deasupra tab-urilor si sa ai o vizualizare asupra continutului paginilor respective fara a fi nevoie sa le deschizi efectiv si fara a parasi pagina de web pe care te afli deja. Microsoft Edge se sincronizeaza acum si cu Facebook, dar si cu informatiile din Reading List pe toate dispozitivele, astfel incat poti reveni cu usurinta asupra informatiilor care te intereseaza cel mai mult. De asemenea, Cortana te va notifica asupra cupoanelor de reducere de la retailerii tai preferati cum ar fi Staples, Macys si Best Buy atunci cand faci cumparaturi folosind Microsoft Edge.

Acest update aduce imbunatatiri suplimentare in aplicatiile de Mail, Calendar, Photos, Groove, Xbox, Store, OneNote, Solitaire, Cortana, Microsoft Edge si multe altele!