Stiri

LG isi dezvolta tehnologia brevetata bazata pe platforma AI DeepThinQ

LG Electronics isi dezvolta tehnologia brevetata de inteligenta artificiala bazata pe deep learning, odata cu dezvoltarea unei platforme AI in toate diviziile de business LG, conform eforturilor de a grabi lansarea noilor produse echipate cu cea mai avansata tehnologie.

DeepThinQ 1.0 a fost dezvoltata anul trecut, odata cu inaugurarea Centrului de Inteligenta Artificiala LG din Coreea, gandit pentru gasi noi solutii in cercetarea in domeniul AI. Platforma permite o integrare facila a AI intr-o gama mai larga de produse, permitand dezvoltatorilor de produse LG sa aplice tehnologii deep-learning produselor viitoare.

Mentinand strategia deschisa a recent-anuntatei sale marci AI, ThinQ, produsele LG dezvoltate cu DeepThinQ – de la dispozitive mobile la electrocasnice – vor oferi o experienta de utilizare completa, conectand o gama larga de tehnologii si solutii la platforma AI avansata.
DeepThinQ 1.0 vine echipat cu functii AI precum recunoasterea vocala, video si prin senzori, precum si detectia corpului uman si a spatiului, functii dezvoltate cu ajutorul informatiilor adunate in ani de zile despre obiceiurile clientilor LG. DeepThinQ 1.0 a fost construita de la inceput pentru deschidere si diversificare, suportand o varietate de platforme de operare, precum Android, Linux si webOS.

Iar, prin LG ThinQ, expresia “cat traiesti, inveti” capata un sens nou. Produsele dezvoltate in cadrul platformei DeepThinQ se auto-educa, folosind servere de cloud pentru a deveni mai inteligente in timp. Aceasta functie de invatare sta la baza DeepThinQ, permitand produselor AI de la LG sa inteleaga nu doar mediul lor extern, ci si modelele comportamentale ale clientilor. De exemplu, un aparat de aer conditionat LG ThinQ poate invata, in timp, obiceiurile de viata ale clientilor, racind automat camera la temperatura preferata de ocupant. In masina, tehnologia LG de monitorizare a habitaclului invata expresiile faciale si gesturile soferului, recunoascand momentul in care acesta incepe sa atipeasca. In cele din urma, ThinQ va putea adapta automat muzica, iluminatul sau climatizarea din masina, invatand mai multe despre pasagerii care ocupa cel mai adesea masina.

DeepThinQ schimba deja modul in care sunt construite anumite produse destinate sectoarelor comerciale si de consum. Robotii-Ghid de la LG, aflati pe Aeroportul International Incheon din Coreea, si-au imbunatatit deja sistemul de recunoastere vocala in ciuda zgomotului ambiental, pentru ca pasagerii sa se poata face mai bine intelesi. Aspiratorul robotic de la LG invata diferenta dintre un scaun si un caine, deplasandu-se in consecinta.

“DeepThinQ reprezinta esenta filosofiei noastre deschise – de a le oferi clientilor nostri cele mai puternice solutii AI, printr-o strategie de platforme deschise, parteneriate deschise si conexiuni deschise,” a declarat Dr. I.P. Park, Ph.D., Chief Technology Officer la LG Electronics. “ThinQ va schimba complet modul in care consumatorii folosesc produsele noastre, deoarece produsele ThinQ vor invata despre ei pentru a le oferi servicii inteligente, si nu invers.”