Samsung Galaxy S5
Telefoane Mobile

Samsung a lansat GALAXY S5 la MWC 2014!

Samsung Unpacked 5

Samsung a lansat pe 24 februarie noul smartphone Samsung Galaxy S5 in prima zi de MWC 2014, dar in cadrul unui eveniment special, Unpacked 5, care a avut loc la Centre de Convencions Internacional Barcelona. Intr-o sala imensa mii de jurnalisti si invitati asteptau cu nerabdare lansarea si mai ales noutatile pe care le-a pregatit Samsung pentru 2014.

Pe scena au intrat pe rand David Park din diviza de Marketing Samsung, JK Shin, Presedinte si Sef al diviziei de IT&Comunicatii Mobile Samsung si Jean-Daniel Ayme Vice-presedinte al European Telecomunication Operations Samsung, fiecare prezentand cate o parte din noile functii ale ultimelor gadgeturi Samsung: Galaxy S5, Samsung Gear2, Samsung Gear Fit. JK Shin a tinut sa sublinieze ca Samsung Galaxy S5 este in primul rand un smartphone util: „cu Galaxy S5, Samsung se intoarce la elementele de baza pentru a se concentra pe oferirea functiilor care conteaza cel mai mult pentru utilizatori”.

Samsung Galaxy S5 a tinut cont de preferintele utilizatorilor si vine acum cu o camera foto performanta, conectivitate rapida, instrumente de fitness dedicate, plus functii de securitate si protectie a datelor sporite. Samsung a adaugat si imbunatatit aceste functii pentru Galaxy S5 tocmai pentru o experienta care conteaza cu adevarat pentru fiecare utilizator.

GALAXY S5 vine in primul rand cu un design modern, specific pentru Samsung, acum disponibil pe mai multe culori, tocmai pentru a fi in pas cu noile tendinte si dorintele utilizatorilor. Carcasa GALAXY S5 are o forma neteda, cu o textura moderna, cu reflexie metalica, intr-o varietate de culori vii, precum: Charcoal Black, Shimmery White, Electric Blue sau Copper Gold.

De data asta, Samsung a mizat mai mult pe utilitatea telefonului la si acum Samsung GALAXY S5 e rezistent la apa si praf (certificat IP67). Iar daca tot vorbim de aspectele practice, Samsung i-a adaugat o baterie mai mare, de 2800 mAh si o functie noua pentru a reduce consumul inutil al bateriei prin modul Ultra Power Saving care preschimba display-ul in alb/ negru si inchide aplicatiile nefolosite.

Pentru noi toti, camera foto a unui smartphone a devenit din ce in ce mai importanta, mai ales pentru ca il avem cu noi tot timpul si poti surprinde instant un anumit moment. Galaxy S5 este dotat cu o camera foto principala de 16 MP, cu functionalitati superioare, cu un meniu imbunatatit si o interfata care iti permite sa faci poze, sa le editezi si sa le distribui mult mai usor. Camera foto de 16 MP de la S5 se lauda cu cel mai rapid autofocus, de pana la 0.3 secunde , tehnologie HDR si reproducerea luminii naturale, a culorilor cu o intensitate uimitoare. In plus, functia Selective Focus iti permite sa focalizezi pe o zona specifica a obiectului pozat in timp ce fundalul fotografiei este estompat. Astfel vei obtine poze ce par realizate cu un DSLR, fara a avea nevoie de un kit cu lentile speciale pentru a crea efectul DOF – o adancime superficiala a campului vizual.

Si cum spunea David Park in prezentare „It’s not enough to be beautiful you also have to be fast”, GALAXY S5 ofera cea mai avansata experienta LTE si Wi-Fi disponibila in prezent, venind cu o viteza uimitoare de transfer a datelor. Noul Samsung GALAXY S5 este compatibil cu cea de-a cincea generatie Wi-Fi 802.11ac si 2X2 MIMO, dar si cu o paleta larga de frecvente LTE cu standard LTE Category 4. Pentru cei care isi doresc o conexiune rapida, noul smartphone de la Samsung are acum functia Download Booster, ce permite cresterea vitezei de date prin folosirea Wi-Fi si LTE simultan. Indiferent de locul in care te afli, Samsung promite ca GALAXYS5 va asigura cea mai rapida conexiune disponibila.

Insa daca vedeta evenimentului Samsung Unpacked 5 Episode 1 a fost tocmai Galaxy S5, alaturi de el au fost lansate si ultimele gadgeturi portabile – Samsung Gear 2 si Samsung Gear Fit. Smartwatch-ul Samsung Gear 2 si bratara Samsung Gear Fit completeaza experienta cu care vine Galaxy S5 si sunt niste accesorii sic, la moda mai ales cand vrei sa fii conectat si sa preiei controlul asupra stilului tau de viata.

Cum pe partea de hardware mari inovatii nu sunt, iar deja acest aspect nu mai diferentiaza smartphone-urile disponibile pe piata, Samsung a ales sa mizeze pe un design nou si pe functii practice si esentiale, care ne imbunatatesc viata. Spre exemplu, cu functia S Health 3.0, noul GALAXY S5 te ajuta sa te mentii in forma si sa ai un stil de viata sanatos. S Health 3.0 imbina functiile unui pedometru, un istoric al dietelor si exercitiilor fizice si, mai nou, un monitor al ritmului cardiac incorporat pentru a-ti monitoriza stilul de viata. Iar cu S5 iti poti personaliza intreaga experienta prin o multime de aplicatii si o poti completa cu accesoriile care se potrivesc stilului tau de viata. Astfel, noul Samsung GALAXY S5 devine mai mult decat un smartphone, un life coach personal.

O alta functie noua cu care vine Samsung Galaxy S5 este Finger Scanner, o functie despre care s-a tot speculat si inca nu a convins multi ca ar fi un pas important in viitorul tehnologiei. Finger Scanner iti va permite sa scanezi amprenta si sa blochezi biometric, in siguranta, ecranul. Pe langa securitatea privind accesul altor persoane la datele de pe telefon, functia de Finger Scanner de pe S5 devine utila si cand e vorba de a efectua plati sigure de pe mobil. Probabil ca daca aceasta functie va prinde la public si va functiona fara probleme, viitorul platilor online sau al platilor in general va consta tocmai in plata printr-un sistem de securitate care sa includa o autentificare cu Finger Scanner.

Samsung GALAXY S5 va fi disponibil la nivel global incepand din 11 aprilie 2014. Cine asteapta cu nerabdare sa puna mana pe el?

Iata mai multe poze de la lansarea Samsung GALAXY S5 cu noul GALAXY S5 printre care cateva poze si de benchmark in antutu: