Sony Xperia Z2
Telefoane Mobile

Ce aduce nou Xperia Z2?

Sony Xperia Z2

Toata lumea asteapta cu sufletul la gura lansarile de gadgeturi, iar zvonurile despre gadgeturile anului 2014 deja circula pe internet. Daca alte branduri ca Samsung sau Apple lanseaza cate un smartphone de top in fiecare an, gigantul japonez Sony lanseaza doua telefoane de ultima generatie pe an.

Tendinta lansarilor de gadgeturi cat mai dese a inceput cu lansarea Xperia Z in februarie si apoi a succesorului sau numit Xperia Z1, in septembrie. Asta inseamna ca ar trebui sa ne asteptam la o lansare a urmatorului smarphone de ultima generatie din gama Sony Xperia. Cel mai probabil noul telefon Sony Xperia Z2  va fi lansat in primul trimestru al anului 2014, multi banuiesc ca lansarea va avea loc chiar la evenimentul din ianuarie CES 2014.

Deci, ce va aduce nou Xperia Z2?
Asta ne-am propus sa aflam prin analizarea tuturor zvonurilor aparute pana acum despre posibilele specificatii ale lui Sony Xperia Z2:

  •   Xperia Z2 vine cu design elegant si un display 5.2 inch TRILUMINOUS

Sony va folosi in continuare designul omnibalance distinctiv pentru Xperia Z2. Va fi un smartphone cu design elegant si o rama foarte subtire! Xperia Z2 va avea, de asemenea standardul IP 55/57 ceea ce inseamna ca va fi rezistent la praf si la apa, asa cum ne-am obisnuit deja cu Sony Xperia Z1.

In timp ce  Xperia Z si Xperia Z1 au un ecran de 5 inch, succesorul lor, Xperia Z2 va avea un ecran de 5.2-inch, bazat pe tehnologiile IGZO si TRILUMINOS

Sony Xperia Z2

  • Noul smartphone Sony va avea un procesor de ultima generatie, 3 GB RAM si o camera foto de 20.7 MP

Cand vine vorba de procesoare, parerile vehiculate pana acum difera. Pe de o parte, unii sugereaza ca smartphone-ul va fi propulsat de un procesor Snapdragon 800 care a fost de asemenea si pe Xperia Z1. Iar altii sugereaza ca Xperia Z2 va primi un procesor pe 64 de biti, care ar putea fi procesorul pe care Qualcomm urmeaza sa il lanseze.

Interesant este faptul ca Qualcomm a lansat deja Snapdragon 410, care este un procesor pe 64 de biti, dar e proiectat pentru dispozitivele mid-range, deci Sony ar putea sa  astepte ca Qualcomm sa lanseze procesorul de top bazat pe arhitectura de 64-biti.

Sony Xperia Z2

Pe piata smartphone-urilor, Galaxy Note 3 se mandreste cu cea mai mare cantitate de memorie RAM avand o memorie de 3GB. Cu toate acestea in cazul in care zvonurile se vor adeveri si Sony Xperia Z2 va veni cu 3GB de RAM. Deci lucrurile se vor schimba, iar Galaxy Note 3 nu va mai fi singurul smartphone cu 3GB de RAM.

Xperia Z1 a primit un feedback bun pentru camera de pe spate de 20.7MP cu lentile Sony G. Iar  succesorul sau, Xperia Z2 va continua cu aceeasi camera bazata pe senzor Exmor RS.  In plus, Z2 va folosi blitul Xenon pentru fotografierea in conditii de lumina scazuta, care este mult mai puternic decat un blit cu LED. Pe partea din fata, smartphone-ul va avea o camera foto de 3.5MP, ideala pentru autoportrete sau video-conferinte.

Cu siguranta anul viitor va fi unul plin de lansari de gadgeturi iar batalia se va da intre Sony Xperia Z2 si alte smartphone-uri flagship precum Galaxy S5 si HTC One 2.

In 2014 voi pe ce smartphone pariati? Credeti ca va fi mai tare Sony Xperia Z2, Samsung Galaxy S5 sau HTC One2 ?