Sony Xperia Z Ultra
Telefoane Mobile

Sony Xperia Z Ultra va fi disponibil din Q3 2013

Sony Xperia Z Ultra

De la an la an smartphone-urile devin din ce in ce mai mari, iar Sony a tinut cont de aceata tendinta si au anuntat recent in cadrul expozitiei Mobile Asia din Shanghai, Xperia Z Ultra un smartphone de 6.44 inch care se apropie de dimensiunile unei tablete.

Astfel Sony patrunde pe piata phablet-urilor cum era de asteptat alaturi de nume precum Samsung si LG.

Ecranul Full HD de 6.44 inch utilizeaza tehnologia TRILUMINOS fiind incorporata in noile televizoare Sony Bravia lansate anul acesta la CES pentru o reproducere cat mai clara si o fixare cat mai buna a culorilor.

Chiar daca vine cu un ecran mare Xperia Z Ultra este cel mai subtire phablet cu o grosime de numai 6.5 mm in contrast cu Galaxy Note II care are o grosime de 9.4 mm.

La fel ca si Xperia Z, phablet-ul Xperia Z Ultra va avea certificare pentru rezistenta la apa si praf.

Carcasa noului Xperia Z Ultra pastreaza acelasi design OmniBalance de la Xperia Z dar sub capota acum gasim: un processor quad-core Qualcomm Snapdragon 800 de 2.2 GHz, 2GB de RAM, 16GB spatiu de stocare intern, conectivitate 4G, NFC, HD Voice, wireless 802.11 a/b/g/n/ac, Bluetooth 4.0 si o baterie de 3000 mAh.

Xperia Z Ultra va avea o camera de 8 MP pe spate cu HDR si stabilizator de imagine, fiind capabila de inregistrare video 1080p. Pe fata, Xperia Z Ultra dispune de o camera de 2 MP care poate inregistra, de asemenea, video de 1080p.

Xperia Z Ultra va fi disponibil in culorile alb, negru si violet în al treilea trimestru al anului 2013 la un pret de 719 euro. Momentul exact al lansarii va varia in functie de piata.