Monitoare

Canon intra pe piata productiei de monitoare cu monitorul profesional 4K DP-V3010

Canon DP-V3010

Canon anunta intrarea pe piata productiei de monitoare odata cu lansarea modelului DP-V3010 – un monitor de 30 de inch proiectat mai ales pentru prelucrarea imaginilor si productii video 4K, de inalta calitate.

Noul DP-V3010, alaturi de sistemul Canon EOS Cinema, ofera solutii input-output de prima clasa pentru cinema-ul digital 4K si fluxuri de lucru video mai ample.

Posibilitatea de a afisa nativ imagini la rezolutii 4K si o intreaga gama de optiuni de culoare face ca DP-V3010 sa fie potrivit atat pentru lucrul pe platouri sau in locatiile de filmare, cat si pentru prelucrare video precum CGI, CAD sau animatii 3D.

Kieran Magee, Director of Professional Marketing, Canon Europe: “Noul DP-V3010 reprezinta un pas indraznet pentru Canon si completeaza portofoliul nostru 4K deja existent. Am ascultat cu atentie nevoile pietei de-a lungul intregului proces de dezvoltare, pentru a oferi un produs exceptional, potrivit inclusiv pentru productiile de cea mai inalta calitate. Noul monitor ofera claritate, fiabilitate si flexibilitate sporita si, impreuna cu camerele noastre Cinema EOS, reprezinta o solutie excelenta pentru o gama larga de scenarii.”

DP-V3010 a fost proiectat pentru a oferi o rezolutie 4K impresionanta, alaturi de precizia uluitoare a reproducerii culorilor, chiar si pe monitoare multiple. Monitorul dispune de un procesor dezvoltat special, proiectat si produs de Canon. Acesta, impreuna cu sistemul RGB LED backlight si panoul LCD IPS, ofera culori si calitate de inalta consistenta, atat in timpul filmarilor, cat si in stadiul de post-productie.

Bazandu-se pe experienta Canon fara rival in domeniul dezvoltarii de tehnologii de imagine, procesorul de imagine al DP-V3010 asigura culori si luminozitate consistente, pentru un nivel inalt de uniformitate pe intregul ecran. Panoul pe 10 biti conlucreaza cu procesorul pentru a permite ecranului 1024 de niveluri de clasificare pentru fiecare culoare RGB, oferind o claritate exceptionala si caracteristici precise de clasificare indiferent de tipul de continut afisat. Drept urmare, monitorul ofera capabilitatile de reproducere de culoare fidele necesare in colorizare – o alternativa la proiectoarele compatibile DCI dedicate in post-productie.

Sistemul de iluminare de fundal RGB LED al lui DP-V3010 permite reproducerea unei game largi de culori. Impreuna cu panoul LCD IPS, monitorul suporta atat cele mai folosite spatii de culoare in cinema, DCI-P3 , cat si specificatiile de game de culoare ale diverselor standarde de transmisiuni (ITU-R BT.709, EBU si SMPTE-C) si spatiul de culoare Adobe RGB . La 30 de inci, DP-V3010 este proiectat atat pentru birou, cat si pentru instalatii de perete in camere de editare si studiouri, ceea ce il face ideal pentru editare video, color grading, efecte speciale si vine in intampinarea nevoilor avansate ale productiei cinema digitale 4K.

Panoul LCD IPS dispune de o rezolutie de 4096×2560 pixeli, care permite afisarea unei rezolutii native DCI 4K (4096×2160 pixeli) fara scalarea imaginii. Monitorul este potrivit si pentru sarcini de editare pe PC, precum procesarea imaginilor de inalta rezolutie si productia de efecte speciale, gratie raportului 16:10. Mai mult, tehnologia de procesare Canon, impreuna cu ecranul LCD IPS de inalt contrast, reuseste sa ofere un raport al contrastului de 2000:1, minimul recomandat de Society of Motion Picture and Television Engineers (SMPTE) pentru post-procesare in cinematografia digitala. Asigurand afisarea precisa a scenelor filmate noaptea sau a altor scene intunecate, DP-V3010 reproduce precis gradatiile din zonele intunecate ale imaginii – esentiale in productia digitala de cinema.

DP-V3010 suporta, de asemenea, unghiuri largi de vizualizare multumita schimbarilor minime de culoare si contrast ale panoului LCD IPS – oferind o solutie extrem de eficienta in camerele de editare sau in locurile unde mai multi utilizatori doresc sa verifice calitatea imaginii in acelasi timp.

Echipat cu un mod dedicat ce suporta Canon Log Gamma , DP-V3010 permite convertirea inregistrarilor facute cu camerele EOS Cinema in imagini potrivite pentru vizualizarea in locatie.

In plus, pentru a suporta rata de cadre pe secunda standard in cinema, 24p, noul monitor Canon accepta o mare varietate de semnale 4K, de la 23.98p la 60p, inclusiv 50p, comun in transmisiunile din EMEA. Suportul pentru formatele metadata ASC CDL si 1D/3D-LookUp Tables (LUT) permite redarea precisa a culorilor atat pe platou, cat si la editare.

DP-V3010 ofera, de asemenea, trei moduri de scalare pentru productia video 2K si Full HD, inclusiv tehnologia Canon Shape Tracing, ce suprima aspectul de zig-zag al liniilor diagonale atunci cand continutul este marit si vizualizat la rezolutie maxima. Pentru a garanta niveluri inalte de fiabilitate, DP-V3010 opereaza o serie de ajustari precise de culoare inainte de afisare. Cand monitorul este in functiune, precizia extrem de inalta de expunere a culorilor este mentinuta cu ajutorul unui sistem avansat care corecteaza automat orice modificari ale culorilor sau luminozitatii ar putea aparea, pentru a asigura, astfel, o performanta ridicata.

DP-V3010 include o unitate de control ce faciliteaza operarea intuitiva prin aranjarea simpla a butoanelor, si poate fi folosit inclusiv cu un sistem desktop sau instalat intr-un rack standard, de 19 inci (aprox. 483mm), pentru echipamente.

Operabilitatea si intretinerea sunt imbunatatite prin suportul pentru calibrarea balansului de alb, luminozitatii, temperaturii de culoare, gamei de culori si gamma, fara a mai avea nevoie de un PC, atunci cand un senzor compatibil este folosit.

DP-V3010 va fi disponibil, in Europa, in primul trimestru din 2014.