Noutati

Canon scoate noi update-uri de firmware pentru EOS 500, EOS 300 si EOS 100

gama Cinema EOS

Canon anunta disponibilitatea update-urilor de firmware pentru trei dintre camerele sale inovatoare din gama Cinema EOS System si o serie de functii noi pentru software-ul Cinema RAW Development (CRD). Cele mai recente imbunatatiri au fost dezvoltate ca raspuns la cererile primite din partea profesionistilor si demonstreaza angajamentul Canon de a veni in intampinarea nevoilor comunitatii de videografi.

Odata cu noile firmware-uri, camerele din gama Cinema EOS System: EOS C500, EOS C300 si EOS C100 ofera suport pentru noua functie Magnify, care permite utilizatorilor sa verifice focalizarea direct de pe LCD-ul camerei, atat central, cat si pentru alte zone ale imaginii. Noua functie ofera un control sporit si flexibilitate in timpul filmarii.

EOS C300 beneficiaza, totodata, de o noua serie de functionalitati proiectate pentru a oferi asistenta videografilor independenti. Push Auto Iris si One Shot AF ofera si mai multa versatilitate in timpul filmarilor, prin usurinta si rapiditatea de a verifica si ajusta expunerea si focusul inainte de inceperea inregistrarii. Mai mult, EOS C300 poate filma la rezolutie HD 1440×1080 la o viteza de 35Mbps, un mod de inregistrare ideal folosit pentru transmisiile live.

Pentru si mai multa flexibilitate pentru cameramani, actualizarea firmware-ului pentru EOS C100 adauga posibilitatea de autofocalizare continua in timpul folosirii cu obiectivul EF-S 18 – 135mm f/3.5-5.6 IS STM.

Cinema RAW Development – noi functionalitati

Pe langa update-urile camerelor din gama Cinema EOS, Canon a adaugat functii suplimentare si software-ului Cinema RAW Development, furnizat odata cu EOS C500 si proiectat pentru editare, playback si salvare de clipuri video 4K Canon Cinema RAW.

Update-ul adauga suport pentru Academy Color Encoding Specification (ACES), oferind astfel functia Input Device Transform care permite salvarea fisierelor Canon Cinema RAW in formate ACES OpenEXR. ACES a fost propus de Academia Americana de Film ca standard SMPTE, cu scopul de a pastra acelasi raspuns de culoare si la inregistrare, si la memorarea acesteia, in toate etapele procesului: de la filmare si editare pana la rulare pe ecrane.

Mai mult, o noua functie permite utilizatorilor sa specifice puncte in/out inainte de editarea fisierelor RAW, imbunatatind fluxul de lucru atat pe platou, cat si in post-productie. Nu in ultimul rand, aceasta permite generarea de rapoarte de dezvoltare care listeaza detaliile fisierelor ce au fost copiate sau editate folosind software-ul CRD, pentru a le avea in vedere ulterior.

Update-urile de firmware pentru EOS C500, EOS C300, EOS C100 si CRD vor fi disponibile in 2013.