Noutati

Canon va dezvolta obiectivul fix Cinema 35mm

Cinema 35mm

Cinema 35mm este noul obiectiv fix pe care Canon va incepe sa il dezvolte pentru camerele digitale de format mare. Obiectivul Cinema 35mm va fi compatibil cu o gama larga de senzori, inclusiv super 35mm, full-frame 35mm si APS-C, noul 35mm pe montura EF in dezvoltare va fi cel de-al saselea obiectiv fix din seria Canon EF Cinema, oferind o alternativa obiectivelor existente, de 24mm, respectiv 50mm. Un prototip al obiectivului EF Cinema 35mm va fi expus la NAB Show 2013 Las Vegas, in perioada 8-11 aprilie 2013, urmand ca lansarea oficiala sa aiba loc anul acesta.

Cinema 35mm ofera performante optice superioare intr-o varietate de distante focale, care sa satisfaca o serie extinsa de nevoi creative, obiectivele fixe precise Canon Cinema fac parte din sistemul profesional pentru productie digitala cinematografica Cinema EOS. Lansat la finalul anului 2011, Cinema EOS ofera o gama unica, de inalta performanta, de camere cu senzor mare si obiective 4K, oferind o calitate deosebita si libertate creativa pentru profesionisti din toate domeniile.

Toate obiectivele Canon EF Cinema integreaza materiale si straturi avansate pentru a oferi niveluri superioare de performanta optica, inclusiv la standarde de productie 4K (4096×2160). Fiecare obiectiv fix Canon Cinema este echipat cu o diafragma cu 11 lamele, ceea ce il face ideal pentru efecte bokeh placute si pentru manipularea profunzimii de camp intr-un mod cat mai creativ. Conul de lumina generos este prezent pe toate obiectivele, oferind balans si ton de culoare intr-un design compact, usor, comparabil cu cele mai avansate obiective de zoom Canon Cinema. Obiectivele Canon Cinema fixe ofera modul de functionare si fiabilitatea necesare inregistrarii profesionale in conditii de filmare video.

De asemenea, acestea sunt complet compatibile cu toate camerele Cinema EOS System si, gratie conului de lumina generos, pentru full-frame, pot fi folosite si pe DSLR-uri precum EOS 7D si EOS 5D Mark III. Designul monturii Canon EF permite afisarea in vizor a informatiilor precum marimea diafragmei, inregistrarea datelor meta si corectie a iluminarii periferice (in functie de compatibilitatea cu echipamentul video utilizat).

Specificatiile si preturile pentru noul obiectiv fix Cinema 35mm, in prezent in dezvoltare, urmeaza sa fie stabilite.