Olympus mirrorless PEN
Noutati

Tehnologia OM-D, integrata acum si in noile camere foto mirrorless PEN

Olympus mirrorless PEN

Noile aparate mirrorless din seria PEN dispun de senzorul Micro Four Thirds Live MOS premiat, si de conectivitate wireless pentru partajarea facila a imaginilor in retelele de socializare.

Bucuresti, 15 noiembrie 2012 – Olympus Romania anunta, alaturi de F64 Studio, lider pe piata echipamentelor foto din Romania, disponibilitatea noilor camere foto mirrorless din seria PEN, E-PM2 si E-PL5. Cele doua noi modele folosesc senzorul Micro Four Thirds Live MOS, premiat pentru performantele sale deosebite, senzor folosit pe modelul de varf OM-D E-M5.

Tehnologie de varf

Noile camere din seria PEN, Lite (E-PL5) si mini (E-PM2), combina senzorul de top cu procesorul de imagine TruePic VI pentru o focalizare super-rapida prin tehnologia FAST AF. Totodata, ambele camere incorporeaza un stabilizator de imagine performant, care asigura claritatea inregistrarilor cu orice obiectiv, 12 filtre Art, grip si conexiune wireless cu retelele de socializare pentru posibilitatea publicarii imediate a imaginilor prin intermediul unui smartphone. Modelele PEN Lite si PEN mini sunt disponibile in pachetul kit de baza cu obiectivul M.ZUIKO DIGITAL 14-42mm f/3.5-5.6 IIR, flash si card FlashAir™ Totodata, acestea sunt compatibile cu toate obiectivele disponibile pentru OM-D.

Designul ergonomic al noilor aparate permite integrarea tehnologiei din OM-D, modelul de varf diferentiindu-se tehnic doar prin prezenta viewfinder-ului electronic, a stabilizatorului de imagine pe 5 axe si a proprietatilor splashproof.

Cele doua modele noi ale seriei PEN combina cu succes tehnologia de varf a OM-D cu un design 100% PEN, care au transformat seria PEN intr-o necesitate pentru entuziastii produselor reprezentative si pentru design, iar ecranul rabatabil al modelului E-PL5 vine in completarea flexibilitatii pe care o ofera noile camere.

De asemenea, performantele celor doua noi aparate sunt definite de calitatea exceptionala a fotografiilor de 16,1 megapixeli si a clipurilor video Full HD chiar si in conditii de iluminare scazuta, datorIta sensibilitatii ISO ce urca pana la 25600. Totodata, compatibilitatea cu card-urile FlashAir si Eye-Fi si cu aplicatiile pentru smartphone permit distribuirea fotografiilor in retelele de socializare printr-o interfata comuna aparat-telefon.

Noile modele sunt compatibile cu 26 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds si mai mult de 500 alte obiective (cu adaptor).

Cea mai simpla cale de a posta imaginile realizate

Compatibilitatea cu cardul FlashAir iti permite sa incarci imaginile in reteaua favorita de socializare prin intermediul unei interfete comune a smartphone-ului, intr-un mod foarte usor.

Design de exceptie

PEN Lite este disponibila in culorile negru, argintiu si alb, iar PEN mini se poate achizitiona in variantele negru, argintiu, alb si rosu.
Ambele modele se bucura de un design cu finisaj integral metalic. Pentru a cuprinde nevoile de design ale oricarui utilizator, modelul E-PL5 are un grip interschimbabil disponibil in 4 variante de culoare.

Utilizatorii se pot bucura, de asemenea, de mai multa protectie si flexibilitate cu obiectivul super-compact 15mm 1:8.0 Body Cap. Atunci cand obiectivul obisnuit este detasat, obiectivul Body Cap ajuta miscarile spontane si ofera protectie impotriva prafului. Daca este nevoie de protectie subacvatica pentru scufundari si snorkelling, PEN Lite este compatibila cu carcasa optionala PT-EP10 care rezista pana la o adancime de 45 metri. Carcasa va fi disponibila de la sfarsitul lunii noiembrie 2012.

PEN mini (E-PM2) are acum mai putine butoane fata de modelul anterior, iar acestea simplifica redarea si stergerea imaginilor. Cu exceptia display-ului rabatabil, incorporeaza aproape toate caracteristicile modelului PEN Lite – inclusiv un temporizator practic care permite inregistrarea de pana la zece fotografii la anumite intervale de timp – o functie foarte utila atunci cand se fac fotografii de grup.

Preturi:

 E-PM2 este disponibil, in pachet kit-ul de baza, cu obiectiv de 14-42 mm, blit si FlashAir™ card, la pretul de 3.299 lei, TVA inclus. Detalii si fotografii pe site-ul F64.

 E-PL5, in pachet kit de baza cu obiectiv de 14-42 mm, blit si FlashAir™ card, este disponibil la pretul de 3.799 lei, TVA inclus. Detalii si fotografii pe site-ul F64.

Caracteristici principale :

Calitatea imaginii
• Senzor nou Live MOS de 16.1 Megapixeli pentru rezolutie inalta si rezultate excelente in conditii de iluminare scazuta
• Procesor puternic de imagine TruePic VI pentru timp mai scurt de recuperare si calitate excelenta a imaginii (sensibilitate ISO25600 la fotografiere)
• Stabilizarea imaginii ultra-eficienta pe doua axe, integrata in corpul camerei, pentru claritate maxima la fotografiere si filmare cu orice obiectiv.
• Obiectiv M.ZUIKO DIGITAL ED 14-42mm (28-84mm*) 1:3.5-5.6 IIR rapid si silentios (pentru fotografii si filme).
• Filmare 1080 Full HD stereo in format mov.

Utilizare facila
• Sistem de autofocalizare FAST AF si focalizare continua 3D pentru o capacitate imbunatatita de urmarire a obiectelor.
• Ecran LCD rabatabil de 3.0” cu 460,000 puncte, cu control tactil si raspuns rapid (E-PM2: ecran LCD fix de 3.0” cu rezolutia 460,000 puncte).
• Ghid Interactiv la Filmare Full HD, fotografiere si modurile P/S/M/A.
• Setari “My set” ce pot fi alocate oricarui simbol al butonului rotativ (doar la PEN Lite E-PL5).
• Selectarea modului folosind ecranul tactil in locul butonului rotativ (doar la PEN mini E-PM2)

Creativitate

• 12 Filtre Art creative pentru Filmare HD si fotografiere, inclusiv noul Water Colour, care pot fi combinate cu Efecte Filtre Art inclusiv noul Monochrome
• Functia Art Fade disponibila in modul Filmare HD – pentru trecerea de la un Filtru Art la un altul intr-o maniera artistica
• Functia Bracketing Filtre Art pentru inregistrarea mai multor versiuni ale aceluiasi subiect folosind Filtre Art diferite – cu o singura fotografie
• Bracketing HDR pentru inregistrarea unui subiect cu cinci expuneri diferite
• Functia Live Bulb/Live Time, actualizeaza imaginea Live View afisata pe monitor la intervale presetate in cazul expunerilor de lunga durata.
Design
• Design atractiv, compact, cu finisaj integral metalic
• Grip interschimbabil pentru E-PL5, grip fix elegant pentru E-PM2

Alte caracteristici

• Compatibile cu 26 obiective Micro Four Thirds, 27 obiective Four Thirds si mai mult de 500 alte obiective (cu adaptor)
• Compatibile cu obiectivul Body Cap 15mm 1:8.0 cu bariera integrata pentru protectie impotriva prafului
• Fotografiere secventiala de mare viteza cu 8cps
• Compatibile cu card SDXC™ si Eye-Fi™
• Compatibile cu FlashAir™ pentru conectare fara fir a camerei cu un telefon smartphone, pentru comunicare perfecta in retelele de socializare
• Descarcare gratuita a softului pentru iOS si Android, pentru editarea si distribuirea imaginilor in retele de socializare prin intermediul unui telefon smartphone sau a unui computer.
• Carcasa subacvatica optionala PT-EP10 pentru scufundare pana la o adancime de pana la 45m (doar pentru E-PL5)

* echivalent 35mm.
SD este marca inregistrata a SD Card Association.
Eye-Fi este marca inregistrata a Eye-Fi, Inc.
FlashAir este marca inregistrata a Toshiba Corporation.