Noutati

ShopMania BIZ lanseaza sectiunea „Produse digitale”, pentru vanzarea de continut in format electronic

Arthur Radulescu

Bucuresti, 07 februarie 2013 – ShopMania BIZ, platforma pentru crearea de magazine online detinuta de Shopmania Net, lanseaza o noua sectiune pentru comercializarea produselor digitale precum software, jocuri, aplicatii, muzica, filme, e-book-uri, audiobook-uri, jocuri, template-uri de design pentru print si online sau arta grafica.

Functionalitatea numita „Produse digitale” este disponibila in toate cele 17 tari in care este prezenta platforma si se adreseaza atat magazinelor deja active pe Shopmania BIZ care doresc sa extinda gama de produse oferite clientilor, cat si autorilor de continut care isi pot distribui astfel creatiile avand la dispozitie un instrument stabil, sigur si la costuri mici.

„Prin lansarea acestei sectiuni ne dorim sa incurajam creatorii de arta digitala, muzica, fotografie, fonturi, eBook-uri, software si alte produse downloadabile sa monetizeze creatiile proprii adoptand un model de business foarte la indemana”, a declarat Arthur Radulescu, director general Shopmania Net.

Potrivit lui Arthur Radulescu, sectiunea produse digitale a fost lansata ca raspuns la necesitatile de business ale clientilor, dar si in raport cu tendintele de pe piata de eCommerce din alte tari.

In 2012, 79% dintre cetatenii Uniunii Europene au accesat servicii online de muzica si 60% jocuri, potrivit unui raport al Comisiei Europene. Valoarea produselor muzicale descarcate de pe Internet a fost de 677 de milioane de euro in 2010, in timp ce download-urile de jocuri pe sapte dintre cele mai importante piete europene (Marea Britanie, Germania, Franta, Italia, Spania, Olanda si Belgia) au totalizat in 2011 16,5 miliarde de euro.

„Avand in vedere tendinta ascendenta pe care se afla comertul electronic si in Romania, dar si interesul in crestere al cumparatorului roman pentru produsele digitale, in special pentru cartile in format electronic sau materiale de invatare si dezvoltare personala in format audio, ne asteptam la o crestere sustinuta a vanzarilor de continut digital in tara noastra, in urmatoarea perioada”, a mai declarat Arthur Radulescu.

Sectiunea „Produse digitale” este disponibila pentru planurile tarifare Premium si VIP, dar si in perioada de 15 zile de testare pentru magazinele nou deschise.

Clientii pot opta pentru stocarea continutului digital pe serverele Shopmania, insa isi pot comercializa produsele si avand continutul stocat la terte parti.

Shopmania BIZ este o platforma integrata de eCommerce sigura si stabila care asigura toate instrumentele necesare dezvoltarii unei afaceri online de succes. Magazinul poate fi deschis in doar cateva minute, fara a necesita cunostinte tehnice din partea utilizatorului, cu investitie minima. Platforma ofera o paleta larga de optiuni de personalizare grafica a magazinului online, inclusiv versiuni gratuite de design. De asemenea, pentru modificari complexe, designul poate fi editat la nivel de template.