LTE
Noutati

Tehnologia LTE sustine acum apelurile de voce si telefonia video

LTE

Noul standard de telefonie mobila LTE va beneficia in curand si de eSRVCC. T-Mobile, Huawei si Qualcomm Technologies Inc. au testat noua tehnologie care permite acum derularea apelurilor de voce prin retelele LTE – solutie care asigura trecerea lina a conexiunii intre retelele LTE si 3G astfel incat sa nu existe intreruperi percepute de catre utilizatori.

Bucuresti, 15 octombrie 2012 – Noul standard LTE pentru transferul mobil de date poate fi folosit acum si pentru comutarea apelurilor voce si video de la LTE la retelele existente 3G/UMTS. Cum acoperirea retelelor LTE este inca limitata in acest stadiu incipient, noua tehnologie a fost dezvoltata pentru a permite utilizatorilor sa treaca fara probleme de la LTE la retelele 3G/UMTS existente in timpul conversatiilor, fara a percepe intreruperi. Pana in prezent, acest lucru nu era realizabil, astfel operatorii de retea care au adoptat tehnologia LTE in Europa aveau o provocare majora. T-Mobile Austria si Huawei, impreuna cu Qualcomm Technologies, o subsidiara a Qualcomm Incorporated, au demonstrat continuitatea apelurilor de voce atunci cand conexiunea trece dintr-o retea LTE la retelele 3G/UMTS prin standardul 3GPP Rel.10.

In viitor, utilizatorii din Europa vor putea face trecerea de la LTE la reteaua de telefonie standard fara sa intampine intreruperi ale apelurilor. Acest lucru demonstreaza practic faptul ca au fost eliminate toate barierele care pana acum impiedicau adoptarea pe scara larga a telefoanelor mobile LTE sau a altor dispozitive de ultima generatie de catre utilizatorii din Europa.

Avantajele acestei noi tehnologii LTE (VoLTE) includ claritatea sunetului in timpul apelurilor, precum si o conexiune mai rapida. Noua tehnologie si singura solutie de acest tip din Europa a fost prezentata la Viena, pe 12 octombrie 2012, de catre T-Mobile Austria si Centrul de Inovatie Huawei.

TE – de la date, la standardul de voce

Solutia implementata de T-Mobile Austria si Huawei va permite realizarea apelurilor de voce la calitate exceptionala, datorita tehnologiei LTE. Procesul de migrare de la LTE la o retea alternativa este acum perfect fluid, momentul transferului fiind imperceptibil de catre apelant – acesta este un pas inainte, reusit in premiera. Datorita tehnologiei Huawei de ultima ora care permite transferul intre retele, dar si telefoanelor mobile VoLTE cu procesoare Qualcomm Snapdragon™ S4 MSM8960, reusita garanteaza o trecere lina intre retelele de Voice over LTE pentru toate retelele mobile din toata Europa.

Aceasta reusita marcheaza un reper important in implementarea apelurilor de voce in Europa prin tehnologia LTE si marcheaza pozitia T-Mobile drept unul dintre inovatorii de pe piata austriaca.

Rüdiger Köster, CTO al T-Mobile Austria: “Proiectul nostru pilot demonstreaza nu numai transferurile rapide de date, dar si faptul ca tehnologia Voice over LTE este pregatita pentru implementarea pe scara larga, la nivel comercial. Huawei si Qualcomm Technologies, Inc. au demonstrat in mod clar statutul de inovatori si au depasit dificultatile de ordin tehnic pe parcursul acestei provocari alaturi de T-Mobile.”

Daniel Zhou, CEO al Huawei Austria: “Aceasta solutie unica ne-a permis sa eliminam o serie de dificultati de ordin tehnic, care pana acum nu aveau rezolvare. Acum, datorita acestei reusite care permite trecerea lina intre retelele LTE si cele standard in timpul unui apel activ de voce, operatorii pot incepe in cel mai scurt timp adoptarea tehnologiei LTE, mentinand in acelasi timp standardele de calitate cu care sunt obisnuiti utilizatorii din Europa. Acest proiect de succes derulat impreuna cu Qualcomm Technologies, Inc. si T-Mobile Austria demonstreaza ca tehnologia Voice over LTE este gata pentru a fi implementata.’’

Solutia Voice over LTE de la Huawei a fost desemnata recent drept Cel mai bun produs LTE si a fost unul dintre punctele de atractie ale celei de-a 9-a editii a IMS World Forum, derulat anul acesta la Madrid.